Lada Niva i melenačkim poljočuvarima

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov uručio je u petak ključeve Lade Nive poljočuvarima u Melencima.
Kako je tom prilikom istakao, poljočuvarska služba na teritoriji Grada pokazuje izuzetne rezultate, a tome u prilog govori i rezultat uravo melenačkih poljočuavara koji su u atarima tog sela krajem prošle godine sprečili kradljivce da prisvoje velike količine kukuruza.
Poljočuvari Zoran Mojsilović i Goran Mijatov, zaduženi za melenački atar, kažu da će im ovo vozilo biti od izuzetnog značaja, te da će i rezultati rada sigurno biti još bolji.
Kako su rekli, do sada na teren odlazili biciklima, ili privatnim automobilom.

 


- Snalazili smo se na razne načine – kažu ova dva poljočuvara, zadužena za melenački, po površini u Zrenjaninu najveći atar napominjući da posla ima.
Inače, zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, koje je izdvojilo 4 miliona dinara, i novcu iz budžeta grada – 2 miliona dinara, nedavno je kupljeno šest Lada Niva i sve one date su na korišćenje poljočuvarima.
Pored krađe kukuruza, poljočuvari kažu da kradljivci odnose i ostale useve, kradu drva, uništavaju sisteme za navodnjavanje i protivgradne sisteme, kradu iz objekata u atarima, a jedan od problema sa kojima se sureću jeste i nomadska ispaša stoke.
Od kada je, sredinom 2008. godine, Poljočuvarska služba počela sa radom, broj krađa na njivama je smanjen, a štete koje kradljivci pričinjavaju znatno su manje.