Promocija Konkursa za finansiranje omladinskih volonterskih akcija

U Pozorišnom klubu "Zeleno zvono" danas će (utorak, 7. jun 2011. godine), sa početkom u 14 časova, biti održana promocija Konkursa za finansiranje do 139 omladinskih volonterskih akcija na teritoriji Srbije.
 
Ivana Kovačević, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta i Alisa Halak i Vladimir Đurić, ispred Centra za razvoj civilnog društva, resurs centra za Srednji Banat, predstaviće prisutnima Konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih akcija u Srednjebanatskom okrugu.
 
 
Ministarstvo omladine i sporta raspisalo je Konkurs za omladinske volonterske akcije 9. maja u 25 okruga Srbije i otvoren je do 9. juna. Za sprovođenje konkursa odabrano je 25 udruženja – Resurs centara koji su zaduženi da izaberu između 4 i 6 najboljih predloga akcija, obuče mlade za pisanje projekata i pomognu volonterima da svoje zamisli i sprovedu. U Srednjebanatskom okrugu biće odabrano pet akcija, a Centar za razvoj civilnog društva će odabranim grupama pružiti podršku u njihovom sprovođenju.
 
Prisutni mladi iz pet srednjebanatskih opština imaće priliku da postavljaju pitanja u vezi sa ovim konkursom, pripremom predloga projekata i realizacijom odabranih akcija.