Donacija ''Radijatora'' za školu ''9. maj''

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov i generalni direktor kompanije "Radijator" AD Nedeljko Grubješa potpisali su Ugovor o donaciji ove kompanije Osnovnoj i srednjoj školi "9. maj" u Zrenjaninu, namenjenoj sanaciji sanitarnog čvora, jednog od "gorućih" problema u ovoj školi. Potpisivanju Ugovora prisustvovala je i direktorka škole Snežana Oluški. 
 
 
- Imamo priliku da pozdravimo predstavnike još jedne društveno odgovorne kompanije, koja se priključila našoj akciji i izdvojila 883.000 dinara za investiciono održavanje osnovne i srednje škole "9. maj". Nadamo se nastavku ove saradnje i očekujemo da se u ovu akciju društvene odgovornosti uključe i druge zrenjaninske firme – rekao je gradonačelnik Zrenjanina. 
 
 
Direktorka "9. maja" Snežana Oluški ističe da se nastava u ovoj školi odvija u zgradi staroj više od sto godina, koja je pod zaštitom države i njeno održavanje veoma je zahtevno.
- Tokom prethodnog perioda uspeli smo, zahvaljujući donacijama pojedinaca i kolektiva, da adaptiramo školsku kuhinju i trpezariju, saniramo deo kanalizacije, a ovo je nešto s čim imamo problem već godinama, jer 360 naših učenika koristi mokri čvor u dvorištu škole koji je, zaista, ispod svakog ljudskog dostojanstva i nekog higijenskog minimuma. Za nas je, dakle, ovo velika i značajna donacija, kojom će ovaj problem, konačno, biti rešen – rekla je Oluški i izrazila očekivanja da će radovi biti završeni u toku septembra. 
 
Generalni direktor "Radijatora" Nedeljko Grubješa rekao je da ova firma, prema svojim mogućnostima, želi da pomogne društvenoj zajednici u gradu u kom posluje, i da se ovoga puta opredelila da pomogne školi koju pohađaju deca s posebnim potrebama.