Obnova krovnog pokrivača i fasade OŠ ''Vuk Karadžić''

Počeli su radovi na rekonstrukciji kompletne fasade i obnovi krovnog pokrivača na zgradi osnovne škole "Vuk Karadžić", u centru Zrenjanina. Radovi na ovoj školi deo su investicionog ciklusa na obnovi infrastrukture Zrenjanina koji je gradska vlast započela početkom septembra, a u okviru kojeg su i rekonstrukcija mosta u Principovoj ulici, renoviranje zatvorenog bazena, sanacija nekoliko školskih zgrada, kao i domova zdravlja i apoteka.
 
O obimu i dinamici radova u školi "Vuk Karadžić" danas su gradonačelnika Zrenjanina, dr Miletu Mihajlova, upoznali Stevan Gregović, stručni nadzorni organ "Direkcije za izgradnju i uređenje Grada Zrenjanina" i Tatjana Pavlović, direktorka ove škole.  
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina podsetio je da je zgrada u kojoj je smeštena OŠ "Vuk Karadžić" izgrađena pre 130 godina, a da je delimična rekonstrukcija fasade izvršena pre gotovo 15 godina.
- Sada smo na početku temeljne reparacije ovog objekta, koju će izvesti preduzeće "Ornament" iz Beograda. Vrednost radova je 30 miliona dinara i finansiraju se iz budžeta Grada Zrenjanina – istakao je gradonačelnik Mihajlov. 
 
 
Stručni nadzor nad radovima, pored Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Zrenjaninu, vrši JP "Direkcija za izgradnju i uređenje Grada Zrenjanina", u ime kog se novinarima obratio inž. Stevan Gregović.
- Početak radova vezan je za krov i radiće se zamena kompletnog krovnog pokrivača. Očekujemo pristizanje crepa u narednih nekoliko dana, i ona količina koja se dnevno bude skidala s krova biće istog dana zamenjena novom. Potom sledi izrada fasade, prvo od dvorišnog dela zgrade, potom dela prema jezeru, i na kraju prema gradu. Okvirno trajanje radova je dva-tri meseca, ali s obzirom da nas očekuje i hladniji period, realno je očekivati završetak do proleća naredne godine – pojasnio je radove Gregović.
 
 
Osim OŠ "Vuk Karadžić" novu fasadu će dobiti i srednja škola "Nikola Tesla", u OŠ "Branko Radičević" u Čenti biće zamenjeni prozori, a u Elemiru će uskoro biti raspisana javna nabavka za izgradnju nove predškolske ustanove.
 
Planirano je i da u najskorije vreme počne izgradnja dve fiskulturne sale u selima Mihajlovo i Aradac, te bi učenici iz ovih sela trebalo da imaju nove sale do početka narednog polugodišta. U OŠ "Đura Jakšić", jednoj od najstarijih u Zrenjaninu, uskoro će biti modernizovan sistem grejanja. Ova škola, inače, jedina je na gradskoj teritoriji koja nema priključak na gasnu mrežu.