Botošani glasaju za samodoprinos

Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, posetio je juče Mesnu zajednicu Botoš, gde je sa Živicom Paravodićem, predsednikom Saveta ove MZ, razgovarao o predstojećem referendumu, koji očekuje stanovnike Botoša, a na kojem će se izjašnjavati o samodoprinosu u tom mestu.
 
 
 
Živica Paravodić se zahvalio na poseti, podsetivši da u Botošu postoji kontinuitet izglasavanja samodoprinosa još od početka 70-ih godina prošlog veka.
- Taj kontinuitet su izglasali građani ovog naseljenog mesta, a od tih sredstava je izgrađena kompletna infrastruktura, putna mreža, vodovod, pa čak i škola, što mislim da je jedinstven primer u celoj Srbiji. Ukoliko se 19, 20, 26. i 27. novembra više od polovine Botošana izjasni za izdvajanje za samodoprinos i u sledećoj godini, planiramo da završimo započete projekte: izgradnju fekalne kanalizacije, održavanje objekata, održavanje poljskih puteva, izgradnju puta prema Orlovatu, izgradnju putnog pravca od Botoša do Lukićeva i Zrenjanina, a vrednost samo ovog projekta je oko sedam miliona dinara – rekao je predsednik Saveta Mesne zajednice Botoš, koji je dodao da se od sredstava iz samodoprinosa finansiraju i sva udruženja, koja su vrlo aktivna u ovom mestu, a među kojima su i omladinska i sportska, pa je tako samodoprinos, kako je Paravodić ocenio, dinar za budućnost mladih generacija u Botošu. 
 
 
Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, podsetio je na, još uvek, nezvanične rezultate ovogodišnjeg popisa stanovništva, koji pokazuju da je Botoš izgubio oko deset odsto svog stanovništva.
- Lokalna samouprava Zrenjanina mora učiniti sve da i naša sela žive, jer su ona sastavni i neizostavni deo grada. Ta pomoć ne sme izostati ni u vremenu kada su gradski, pokrajinski i republički budžeti u nezavidnoj situaciji, a s obzirom na to da je svaki dinar važan, mesne zajednice određena sredstva mogu obezbediti i putem samodoprinosa. Smatram da bi građani Botoša trebali da saslušaju Savet svoje mesne zajednice, pa možda čak i u formi okruglih stolova, da se upoznaju kako su se sredstva trošila do sada i na šta se planiraju trošiti ukoliko se samodoprinos nastavi i u sledećoj godini – zaključio je predsednik Skupštine grada Zrenjanina.