Snimanje novogodišnje emisije "Petkazanje" u zrenjaninskom "Medisonu"

Povodom snimanja novogodišnje emisije „Petkazanje" Radio Televizije Vojvodine danas je u pres sali Vlade AP Vojvodine održana konferencija za novinare. Snimanje novogodišnje emisije „Petkazanje" biće održano u Zrenjaninu u sportskoj dvorani "Medison", a ove godine učestvovaće dvadesetak udruženja seoskih žena iz većine mesta u Vojvodini. Tom prilikom  one će predstaviti svoje stvaralaštvo, autentične rukotvorine, proizvode starih zanata koji afirmišu tradiciju i bogato kulturno nasleđe vojvođanskog ambijenta. Osim njih, svoje proizvode izložiće i vojvođanski vinari, proizvođači meda, zanatlije i drugi.
Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova i Zavod za ravnopravnost polova podržavaju medijsku promociju vojvođanskih različitosti, širenje duha prijateljstva, razumevanja i tolerancije kroz ovu emisiju, što su i principi politike i rada Vlade Vojvodine. Zbog toga su se na današnjem presu obratili   pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Miroslav Vasin, direktorka Zavoda za ravnopravnost polova Vojvodine, Vesna Šijački, Bora Otić autor emisije i pomoćnik generalnog direktora RTV-a Duško Šušak. 
 
 
Sekretar Vasin je istakao da Vlada AP Vojvodine već tradicionalno, treću godinu za redom podržava snimanje novogodišnje emisije "Petkazanje" na RTV-u. Osim što se u njoj afirmišu vojvođanske vrednosti, multikonfesionalnost i multietničnost, u toj jednoj emisije rezimira se i mnogo toga lepog što smo gledali tokom cele godine. U Pokrajinskom sekretarijatu za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova postoje dva značajna događaja tokom godine. Jedan je 15. oktobar, kada se obeležava Sajam stvaralaštva seoskih žena i novogodišnje emitovanje emisije "Petkazanje". 
- Koristim priliku da u ime Vlade Vojvodine i resornog sekretarijata pozovem sve građane iz Vojvodine, koji žele da vide sve lepote vojvođanskog stvaralaštva, da dođu sutra od 11.00 sati u Sportsku halu"Medison" u Zrenjaninu i da uživaju u svemu onome što će se naći na izložbenim štandovima. 
Vesna Šijački je rekla  da u Vojvodini ima 250 seoskih udruženja i da samo u Zrenjaninu ih ima najviše registrovanih. Za sutrašnju manifestaciju, od 19 registrovanih udruženja u glavnom gradu Banata, prijavilo se 11. 
Autor emisije, voditelje i režiser Bora Otić se zahvalio na podršci kako Vladi Vojvodine, tako i Gradu Zrenjaninu, koji su mu pružili prijateljsku ruku za snimanje novogodišnje emisije. - Ideja je bila da se svi oni naši ljudi, koji su učestvovali u snimanju tokom godine i pokazali se kao dobri domaćini, sada budu pozvani kao gosti, a mi budemo njihovi domaćini. Uz dobru hranu, vino i tamburaše planiramo da počnemo sa javnim snimanjem emisije u 11.00 časova i da to traje tokom celog dana. 
U ime grada Zrenjanina obratila se pomoćnik gradonačelnika Zorica Denda,koja je izrazila zadovoljstvo što će Zrenjanin sutra biti domaćin u snimanju novogodišnje emisije "Petkazanje", koju inače svi rado gledaju. 
Pomoćnik generalnog direktora RTV-a Duško Šušak je istakao da nije slučajno što je ovaj vojvođanski grad izabran za snimanje novogodišnje epizode serijala "Petkazanje", jer se tamo do sada nije desio Bora. Osim što se krasi svim vojvođanskim epitetima, Zrenjanin ima i sjajno novinarsko dopisništvo za Radio Televiziju Vojvodine,koja je u poslednje vreme mnogo toga uradila na poboljšanju programa, imidžu i kvalitetu emisija.  
http://www.vojvodina.gov.rs