Saopštenje gradonačelnika Zrenjanina, povodom prekida skupštinske sednice

Povodom prekida 39. sednice Skupštine grada Zrenjanina, saopštenjem se oglasio i gradonačelnik Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov.
 
"Na sednici Skupštine grada Zrenjanina, koja je prošlog petka prekinuta nakon izlaska odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine iz sale, trebalo je da budu donete odluke od vitalnog značaja za grad i nastavak realizacije važnih gradskih projekata.
Svi odbornici su bili upoznati sa dnevnim redom koji je, pored ostalih, sadržao i predlog odluke o proširenju Slobodne carinske zone koju je Gradsko veće nedavno usvojilo i prosledilo Skupštini. Odbornici Skupštine grada Zrenjanina trebalo je da razmotre i predlog o sniženju cene građevinskog zemljišta za nemačku kompaniju za proizvodnju bitumena "Gutta Werke", koja je izrazila interesovanje da uloži u Zrenjanin i ovde započne proizvodnju.
Proširenje Slobodne carinske zone i početak saradnje sa novim investitorom iz inostranstva predstavljaju dve ozbiljne prilike za ekonomski prosperitet Zrenjanina i podizanje kvaliteta života njegovih građana. Procene kompanija koje su zainteresovane da rade u režimu slobodne carinske zone ukazuju da bi ukupna vrednost proizvodnje u tekućoj godini mogla da dostigne 200 miliona evra kao i da bi se otvorila realna šansa za otvaranje oko 2000 novih radnih mesta. Efikasna saradnja sa novim investitorom i spremnost da se brzo i profesionalno odgovori na sve upite, podižu ugled Zrenjanina kao grada poželjnog za nova ulaganja i otvaraju vrata novim ulagačima.
Nijedna politička partija nema prava da usporava ili zaustavlja prilike za ekonomski prosperitet grada i podizanje kvaliteta života njegovih građana.
U to ime, apelujem na sve odbornike da u nastavku sednice, zakazanom za petak 10. februar, pokažu maksimalan nivo odgovornosti prema gradu i građanima čije interese zastupaju i pozivam ih da usvoje predložene odluke.
Očekujem da ćemo svi imati sluha za prevazilaženje stranačkih razmimoilaženja i da će se svi odbornici rukovoditi isključivo interesom građana Zrenjanina." – saopštio je gradonačelnik Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov.