Ambulanta za studente i stanovnike ''Male Amerike''

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov obišao je danas, u Gundulićevoj ulici, objekat u kojem će nakon završetka radova biti smeštena zdravstvena ambulanta. Predračunska vrednost tih radova iznosi tri miliona dinara.
Mihajlov je tom prilikom istakao da se u našem gradu posebna pažnja posvećuje zdravstvenoj zaštiti stanovništva.
 
 
 
- U sklopu tog projekta danas smo na pragu početka radova zdravstvene ambulante u naselju "Mala Amerika". Dugi niz godina, mislim desetak godina, stanovnici ovog dela Grada nemaju svoju ambulantu. Sada smo počeli sa radovima i očekujemo da oni budu završeni u narednih četrdeset i pet dana – rekao je Mihajlov.
Kako je naglasio, ovo će ujedno biti i prva studentska ambulanta. Ambulanta će imati ordinaciju opšte prakse i stomatološku službu.
 
 
Predsednik Saveta mesne zajednice "Mala Amerika", Duško Janković kaže da je ovaj posao od izzetnog značaja za stanovnike tog naselja.
- U našoj mesnoj zajdenici živi pretežno starije stanovništvo, pa je problem nedostatka ambulante još izraženiji. Građani su se godinama unazad žalili jer su za zdravstvene usluge morali da odlaze u staru specijalističku polikliniku ili u ambulantu u blizini škole "Đura Jakšić". Početkom radova i završetkom ambulante dobićemo mnogo veći kvalitet življenja u ovoj Mesnoj zajednici – rekao je Janković.