Asfaltiraju se ulice u ''Maloj Americi''

Počeli su dugo očekivani radovi na asfaltiranju centralnih ulica u naselju "Rade Končar", u mesnoj zajednici "Mala Amerika". Ovim će biti završeni obimni i kompleksni radovi na obnovi infrastrukture naselja, koji obuhvataju ne samo rekonstrukciju kolovoza i pešačkih staza, već i toplovodne i kišne kanalizacione mreže, kao i izgradnju novih parking mesta. 
 
      
 
Radove su danas obišli i predstavnici lokalne samouprave, predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton, zamenik predsednika Skupštine Predrag Jeremić i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Predrag Stankov. Asfaltiranje, koje je kasnilo zbog problema u preduzeću "Vojvodinaput", sada se odvija bez zastoja, i zahvaljujući lepom vremenu, biće okončano u najkraćem roku. Vrednost radova iznosi oko 25 miliona dinara. 

      
 
Ocenjujući radove kao veoma značajne, s obzirom da će čitavo naselje dobiti savremene saobraćajnice i novi izgled, predsednik zrenjaninske Skupštine rekao je da će tome najviše obradovati stanovnici "Male Amerike", koji su imali dosta problema da stignu do ulaza u zgrade u kojima stanuju.
- Nakon nekoliko meseci udisanja prašine i prelaženja preko rupa, žitelji "Male Amerike" dobiće nove saobraćajnice. Asfaltira se, praktično, čitavo naselje, a dobra vest je i za vlasnike automobila jer je broj parking mesta dupliran. Iako bi u dvadeset prvom veku sva naselja trebalo da imaju uređenu infrastrukturu, nažalost, još uvek nismo u situaciji da sve možemo da uradimo, tako da je ovo, svakako, pozitivan korak. Uz završetak ambulante, mogu slobodno da kažem, "Mala Amerika" će biti   komunalno najuređenije naselje na gradskoj teritoriji – istakao je Aleksandar Marton nakon današnjeg obilaska radova.