Gradonačelnik u poseti Osnovnoj školi ''Đura Jakšić''

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov posetio je danas Osnovnu školu "Đura Jakšić" u Zrenjaninu, gde su završeni radovi  na rekonstrukciji instalacije centralnog grejanja u objektu škole i adaptiran sanitarni čvor.
 
 
Gradonačelnik Mihajlov kaže da je novac za radove u ovoj školi obezbedio Grad Zrenjanin.
- Grad je znatna sredstva uložio za rekonstrukciju grejanja u školi. Naime, završen je tender i uložićemo oko 8,3 miliona dinara  u rekonstrukciju kotlarnice. Ovo je poslednja gradska škola koja je imala grejanje na čvrsto gorivo. Sada će škola dobiti gasnu instalaciju i moderno grejanje – rekao je Mihajlov.
Inače, za rekonstrukciju instalacije centralnog grejanja u objektu škole izdvojeno je 2.206.826, a za adaptaciju objekta sanitarnog čvora u prizemlju 760.310 dinara. Vrednost radova na izgradnji kombinovane kotlarnice iznosi 8.249.454 dinara.
 
 
 
Direktorka škole, Vesna Mađarov zahvalila se Gradu Zrenjaninu koji je, kako navodi, imao sluha i uslove za boravak dece u školi učinio boljim, lepšim i kvalitetnijim.
- Uvođenje plinske instalacije je vrlo značajno za našu školu, a jedan od razloga jeste taj što je inspekcija za zaštitu životne sredine čak i zabranila korišćenje jednog kotla koji nije bio adekvatan, a ja nisam želela da izlažem decu štetnom vazduhu. Takođe, sanitarni čvor bio je dotrajao, pa je i tu sanitarna inspekcija nalagala brojne mere – rekla je Mađarov.