Prekrečen grafit na mestu nekadašnje Sinagoge

Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, prekrečio je danas grafit koji su nepoznati počinioci noćas ispisali na mestu nekadašnje Sinagoge u centru grada, a koji je odražavao netoleranciju prema pripadnicima jedne političke partije. 
 
 
- Očigledno je da ekstremisti, na žalost, veoma vole da ispisuju neprimerene parole na mestu gde se nekada nalazila Sinagoga. Ovde se ujedno nalazi i spomen-ploča na koju se svake godine kače venci na Dan sećanja na žrtve holokausta. Kao predsednik Skupštine grada želim još jednom glasno da istaknem da im se neće isplatiti to što rade i to što ruže grad. Tu smo mi, građani i građanke Zrenjanina, da te grafite prekrečimo – istakao je predsednik Skupštine grada, koji je ovom prilikom apelovao na nadležne da strogo sankcionišu ovakve pojave, jer će ih, kako je ocenio, samo stroga sankcija sprečiti.
 
-  Želimo priliku da grad prikažemo lepim svima koji gostuju ovde, kao i da on to bude za sve one koji žive u njemu, a uz grafite u glavnoj ulici, na periferiji grada, na mestima gde se nalaze spomen-ploče, to nećemo moći da učinimo. Zato ćemo se žestoko boriti protiv toga. Kao predsedniku Skupštine mi je nelogično da se ovakvim ekstremistima sve dopušta; da godinama traju procesi pred Ustavnim sudom za njihovu zabranu, a Republička radiodifuzna agencija za nekoliko minuta odlučuje o zabrani spota političkih partija – zaključio je Marton.