Zvonko Vujin ponovo u Boks klubu Banat

Zamenik gradonačelnika, Goran Kaurić posetio je sinoć Boks klub Banat i tom prilikom razgovarao sa legendom zrenjaninskog boksa Zvonkom Vujinom, koji je odlučio da se ponovo posveti sportu i boksu vrati na nekadašnju slavu.
 
- Bokserski klub Banat ima dugu tradiciju u našem gradu. Drago mi je što se sportska veličina, Zvonko Vujin ponovo vratio u klub i svojim znanjem i uticajem pokušava da podigne ovaj klub na nivo na kojem je bio u vreme kada je postizao brojne uspehe. Takođe mi je drago što klub pokušava da na neki način vrati ex Yu ligu kako bi se podigao kvalitet boksa. A, moram priznati iznenađen sam podatkom da samo u Vojvodini funkcioniše 27 klubova i da je na nedavno održanom takmičenju u Žablju učestvovalo preko sto šezdeset takmičara. Zrenjaninci, Srđan Mitrović i Milanka Mima Tadić su nam sa tog takmičenja doneli zlato i srebro, a to naravno garantuje da zrenjaninski boks ima perspektivu – rekao je Kaurić.
On je rekao da članovi kluba pružaju maksimum, ali, da su na žalost uslovi u kojima rade zaista neadekvatni. Zbog toga će, istakao je, Grad Zrenjanin izaći u susret klubu i stvoriti mogućnosti da se objekat u kojem treniraju građevinski preuredi, a ukoliko uđu u sastav Sportskih objekata stvoriće se uslovi za bolje i kvalitetnije rešavanje postojećih problema.
 
 
 
Govoreći o svom povartku i planovima Boks kluba Banat, Vujin kaže da će dati sve od sebe, jer, kako kaže, ova sredina ga je podigla.
- Takođe, smatram da treba tako podizati i ovu decu i mišljenja sam da će klub uspeti da okupi još mnogo dece koja bi mogla biti šampioni ovoga grada. Oni su već i pokazali koliko su dobri, međutim, kao i na svakom drugom polju, i nama su najveći problem finansije, a deci treba pomoći, treba ih skloniti sa ulice i lošeg puta. Upravo boks je vrsta sporta koja ih smiruje, jer, posle svakog treninga oni su mirni, i jedva čekaju da legnu i odmore se. Ipak, prostor u kome se sada trenira je neadekvatan, a postoji mogućnost da se u nekom narednom periodu izgradi hala za borilačke sportove gde bi se okupljali ne samo članovi našeg kluba već i rvački, karatisti i brojni drugi sportisti. Smatram da je to za grad vrlo dobro, mogućnosti ima. Smatram da ćemo u tome uspeti – kaže Vujin.
 
 
 
Njegova namera jeste i osnivanje boks lige sa teritoriji bivše Jugoslavije jer će, kako kaže, preko takvih takmičenja svi dobiti na kvalitetu boksa.
- Taj kvalitet ćemo upuititi na dalja takmičenja, mediteranske, olimpijske igre. Zaista nam je to cilj, jer, masa daje kvalitet – dodao je Vujin.
Inače, u klubu je ternutno više od dvadesetak mladih ljudi, među kojima je i Srđan Mitrović iz Ečke.
- Treniram pet i po godina i imam tri zlatne i jednu srebrnu medalju, dva puta sam bio prvak Vojvodine i jednom prvak države. Sviđa mi se ovaj sport, trener Stevan Čizmić je dobar i puno toga nas uči – rekao je Mitrović uz napomenu da je, posle dosadašnjih upseha, njegova želja da osvoji prvenstvo države koje sada sledi, ali i Evrope, Sveta...