Male kancelarije za LER na putu velikih uspeha

Odeljenje za lokalni ekonomski i  ruralni razvoj i investicije grada Zrenjanina je po drugi put bilo domaćin i organizator jednodnevne obuke za službenke zaposlene u opštinskim kancelarijama za LER iz Bečeja, Novog Bečeja i Nove Crnje. Obuka se već sedam meseci realizuje u sklopu aktivnosti na projektu „Naša zajednička misija-male kancelarije za LER na putu velikih uspeha“, čiju je realizaciju finansijski pomogla Fondacija za otvoreno društvo, Srbija.
 
 
Tokom prve faze relizacije projekta  sprovedeno je istraživanje stvarnih potreba za obukom  9 malih  kancelarija za LER koje učestvuju na projektu, tako da je program treninga obuhvatao dve  teme na  čiji značaj  su ukazali sami polaznici obuke- izradu elaborata o opravdanosti davanja u zakup i na prodaju zemljišta po ceni nižoj od tržišne i organizaciju sastanka i pregovaranje sa potencijalnim investitorima. Pored prezentacija koje su na ove teme održali mentori iz Zrenjanina, polaznici su aktivno sudelovali u dve radionice u kojima su mogli da pokažu u kojoj meri su razumeli prezentovanu materiju, ali i da pokažu svoju kreativnost i sposobnost  snalaženja u zadatim situacijama.
 
 
Nastavak edukacije za druge dve grupe opština (Topola, Bela Crkva, Kovin, Šid, Bač, Irig), čiju edukaciju vode projektni partneri iz opštine Pećinci i grada Kragujevca, je planiran za početak oktobra. Do okončanja projekta, čiji je nosilac Centar za ravnomerni regionalni razvoj-CenTriR, biće održano još ukupno 4 treninga u partnerskim gradovima/opštinama.