Održan Sajam zapošljavanja u Zrenjaninu

U hali soprtova danas je održan 15. sajam zapošljavanja na kome je ponuđeno više od dve stotine radnih mesta. Sajam je organizovala Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, u saradnji sa Lokalnim savetom za zapošljavanje i lokalnom samoupravom, a svečano ga je otvorio zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić.
On je istakao da 215 naših sugrađana će danas naći posao, a da 215 radnih mesta nije mali broj, jer, to bi, kaže, mogao biti ozbiljan proizvodni pogon.
 
 
-Nažalost, još 10.000 ljudi će biti bez posla. Svi znaju kolike su ingerencije lokalne samouprave kada je u pitanju privreda, ali ne možemo reći građanima mi to ne možemo. Pravimo pogodan ambijent za dolazak investitra i veliki sam optimista jer ćemo u skorijem vremenu to i ostvariti. Pravimo ambijent da investitri dođu i zaposle građane Zrenjanina - rekao je Janjić.
Direktor Pokrajinske službe za zapošljavanje Vladimir Srdić je kazao da su ovakvi sajmovi mera koja se pokazala kao izuzetno dobra, jer, određeni broj nezaposlenih pronađe posao i da i u Zrenjaninu takođe očekuje kvalitetan rezultat.
- Svim nezaposlenima želim mnogo sreće danas i želim da im poručim da nikako ne izgubbe nadu onio koji danas ne nađu rešenje, jer, i dalje Nacionalna služba zajedno sa njima nastoji da im pronađe novo zaposlenje - poručio je Srdić.
Pero Knežević direktor službe zapošljavanja u Zrenjaninu je zahvaljujući se poslodavcima koji su se odazvali pozivu i učestvovali na sajmu ukazao da je do sada na ovakav način zaposleno više od dve  hiljade ljudi, najviše na Sajmu održanom aprila ove godine kada je posao pronašlo 267 lica.
 
 
Inače, na današnjem sajmu traženi su radnici u proizvodnji, pomoćni radnici, elektroinstalateri, magacioneri, šivači, bravari, prodavci, mesari, terenski komercijalisti, agenti prodaje, elektroinženjeri, mašinski inženjeri. 
Među firmama koje su ponudile posao su Fulgar, Meler, Geze, Beohemija, Polar sekjuriti, BB trejd, Gomeks i drugi.
Krajem septembra, u Srednjobanatskom okrugu bilo je 18.414 nezaposlenih, dok ih je u Zrenjaninu 10.106.