Osnovna i srednja škola '' 9. maj '' treba pomoć zajednice

Danas je gradonačelnik Zrenjanina, mr. Ivan Bošnjak, posetio Osnovnu i Srednju školu „9.maj“, koju pohađa oko 320 učenika, šest u prvom razredu, navodeći da se očekuje da će zajednica u što većem broju podržati decu sa posebnim potrebama.

     

-Zato sam danas ovde, da vidim kakva je situacija u ovoj školi. Imao sam priliku da upoznam direktora, nastavnike i učenike. Uslove rada treba poboljšati donacijama i podrškom grada da obezbedi bolje okruženje za decu sa posebnim potrebama koje će im omogućiti dobar razvoj i rast kako bi postali dostojni građani našeg grada - rekao je gradonačelnik Bošnjak.

Direktorica Snežana Oluški kaže da se glavni problemi odnose na školsku zgradu staru više od sto godina, dok je učenicima, s druge strane, potrebna posebna pažnja, tako da se mnogi uređaji i tehnička oprema moraju prilagoditi njihovim potrebama.
- Za nas je veoma važno da gradonačelnik dođe u posetu na samom početku nove školske godine, što shvatamo kao posebnu spremnost da podrže i pomognu i našoj školi i učenicima, rekla je ona.