Zrenjanin na 4. Sajmu lokalnih samouprava

Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović otvorila je danas, u centralnoj hali beogradskog sajma, 11. Međunarodni sajam preduzetništva "Biznis baza 2012" i  4. Sajam lokalnih samouprava. Tom prilikom ona je istakla značaj ove vrste povezivanja preduzetnika i lokalnih samouprava i označila sajamsku smotru kao mogućnost stvaranja ambijenta za poboljšanje standarda stanovništva i prevladavanja regionalnih razlika u Srbiji u oblasti privrede.
- Sajam je i prilika da se opštine i gradovi Srbije pokažu u najboljem svetlu, predstave svoje prirodne i ljudske potencijale i sve ono što mogu da ponude u pravcu lokalnog ekonomskog razvoja i dopinosa boljem životu. Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave i Grad Beograd ove su godine, po prvi put, povezali lokalne samouprave, centralnu vlast i privredu. Zbog toga je i moto ovog sajma "Poveži se". Praksa je pokazala da su najuspešnija ona preduzeća koja su u lokalnim samoupravama pronašla istinske partnere u svom razvoju – istakla je Kalanovićeva i dodala da cilj sajma ne treba da bude samo takmičenje za najbolji štand i promotivni materijal, već da lokalne samouprave postanu efikasniji i bolji servisi za građane i investitore.
 
  
 
Ministarka Kalanović posetila je i štand na kom su, u organizaciji Regionalnog centra za razvoj "Banat", svoje potencijale predstavili grad Zrenjanin i opštine Vršac, Kovin, Žitište, Plandište i Nova Crnja. Domaćini su ovom prilikom bili gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak i direktorka RCR "Banat" Irena Živković, koji su gošću upoznali s investicionom ponudom regiona i novim promotivnim materijalima.  
 
  
 
Gradonačelnik Zrenjanina, Ivan Bošnjak, predstavljanje Zrenjanina na sajmu ocenio je kao još jednu u nizu aktivnosti koje lokalna samouprava sprovodi u saradnji sa RCR "Banat" i priliku za uspostavljanje novih kontakta, kako sa drugim opštinama i gradovima, tako i sa potencijalnim investitorima, drugim tazvojnim agencijama i javnim sektorom.
- Zrenjanin je i ovde prepoznat kao sredina koja u mnogo čemu prednjači u privlačenju investicija, njihovoj implementaciji u lokalnu zajednicu, poboljšanju efikasnosti uprave i preduzimanju niza akcija usmerenih ka porastu zapošljavanja i otvaranju novih radnih mesta. Državna vlast i vladine agencije Zrenjanin vide kao mesto dobre prakse, ali smo svesni da je pred nama još puno posla u ovoj oblasti. Želimo da, između ostalog, i na ovakvim manifestacijama ostavimo pečat i ostvarimo što više korisnih susreta sa drugim učesnicima i posetiocima sajma – rekao je gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak nakon posete štandu Grada Zrenjanina ministarke regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verice Kalanović. 
 
 
 
Međunarodni sajam preduzetništva "Biznis baza 2012" i 4. Sajam lokalnih samouprava otvoreni su do subote, 1. decembra, u hali 1 beogradskog sajma.