Milan Piperski spreman za odbranu titule

Milan Piperski, profesionalni bokserski šampion Balkana i sveslovenskih zemalja, braniće po drugi put ovu titulu u rodnom Zrenjaninu, 15. decembra, u meču protiv Ferenca Zolda, Mađara koji nastupa pod slovačkom licencom. Povodom ovog bokserskog i sportskog spektakla, koji će biti održan u "Kristalnoj dvorani", danas je u zrenjaninskoj Gradskoj kući održana konferencija za novinare na kojoj su se predstavnicima medija obratili Milan Piperski, članovi Organizacionog odbora Gala boks večeri i predstavnici lokalne samouprave u Zrenjaninu, koja će podržati čitav događaj. 
 
 
Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, Darko Karan i zamenik predsednika Skupštine grada, Ljubomir Stanisavljev, koji su i članovi Organizacionog odbora, istakli su da im je čast što se lokalna samouprava uključila u organizaciju ove manifestacije i izneli očekivanja da će ona obeležiti kraj kalendarske godine, kao jedan od najvećih sportskih događaja u našem gradu. 
 
Predsednik Organizacionog odbora Željko Malušić naglasio je da je Piperski gradu doneo mnogo trofeja, u amaterskoj i profesionalnoj karijeri i istakao da je potrebno sportiste prepoznavati i ulagati u njih ne samo kad postignu neki rezultat, već mnogo ranije.
 
     
 
Član Organizacionog odbora Darko Bađok predstavio je Milana Piperskog i njegovu dosadašnju boksersku karijeru, istakavši da je, svojom uzornom karijerom, zaslužio da grad stane iza njega. Piperski je rođen u Zrenjaninu 1981. godine, gde je i načinio prve sportske korake. U amaterskoj konkurenciji imao je 250 mečeva, a u profesionalnoj devet, uz svih devet pobeda od kojih tri nokautom. Nastupa u velter kategoriji i u asocijaciji WBC. Bađok je predstojećem događaju dao i širu dimenziju:
- Na osnovu dosadašnjeg iskustva i organizacionih aktivnosti koje se sprovode, tvrdim da će ovo zaista biti izuzetan događaj. Vlada veliko interesovanje, očekuje se puna Kristalna dvorana, dakle oko 3.000 ljubitelja ove plemenite veštine, a meču bi trebalo da prisustvuje veći broj gostiju iz sveta privrede i sporta, kao i jedan broj visokih državnih zvaničnika i javnih ličnosti. Definitivno će ovo biti veče Milana Piperskog i grada Zrenjanina. Prilika je da se široj društvenoj javnosti u zemlji ponovo nametnemo temom "Zrenjanin - grad budućnosti!" – rekao je Bađok i dodao da je cilj održavanja ovog bokserskog spektakla jasan: promocija pravih vrednosti i vraćanje Zrenjaninu statusa "grada sportova". 
 
 
Milan Piperski rekao je da se nalazi u završnoj fazi priprema i da mu je čast i zadovoljstvo, ali i velika obaveza, što će, po prvi put u profesionalnoj karijeri, nastupati pred svojom publikom.
- Opterećenje je samim tim veće, ali se nadam da ću, uz adekvatne psiho-fizičke pripreme, koje su u završnoj fazi, smoći snage i "odraditi" najbolje što mogu u bokserskom "četvorouglu" i na taj način pružiti svojim navijačima sve ono što od mene očekuju. Zahvaljujem se svima koji su prepoznali moj kvalitet i kvalitet sporta kojim se bavim i koji su me podržali u nastupima – naglasio je popularni "Piper", uz konstataciju da se trenutno na svetskoj rang-listi u svojoj kategoriji u verziji WBC nalazi na 30. mestu, da se za titulu koju trenutno nosi bore takmičari iz 24 zemlje, na Balkanu i u kojima žive slovenski narodi i da će, ukoliko se ukaže prilika, pokušati da se bori i za svetski tron.
- U svaki duel, u svaki meč ulazim s jednim jedinim ciljem, a to je da savladam protivnika. Ne interesuje me odakle je, kakav je borac, koliko je uspešan. Ja se spremam da u ringu pokažem i dokažem da sam jači, brži, raznovrsniji – samouveren je Piperski. 
 
Osim prisutnih na današnjoj pres-konferenciji, članovi Organizacionog odbora su još i gradonačelnik Zrenjanina mr Ivan Bošnjak, njegov zamenik Čedomir Janjić i predsednik Skupštine grada Radovan Bulajić. 
 
Gala boks veče u Zrenjaninu počinje naredne subote, 15. decembra, u 20 časova, u Kristalnoj dvorani uvodnim mečevima u kojima će nastupati Nebojša Čurović protiv Miše Nikolića, Haris Čalaković protiv Srećka Janjića i Zvjezdan Vidaković protiv Mileta Nikolića. U glavnoj uvodnoj borbi odmeriće snage Mane Marčeta (Srbija) i Jakov Gospić (Hrvatska), a potom, u meču večeri, Milan Piperski i Ferenc Zold.
 
Ulaz na meč biće besplatan, uz ulaznice koje će moći da se podignu tokom naredne nedelje na nekoliko punktova u gradu. Tačno vreme i mesta distribucije biće naknadno saopšteni, a svi zainteresovani koji žele da prisustvuju meču moći će da podignu najviše do dve ulaznice.