Proglašena vanredna situacija u Zrenjaninu

Na sednici Gradskog Štaba za vanredne situacije održanoj danas, 09.12.2012.godine u 11 časova donosi se
                                                                NAREDBA :
 
1. Zbog pogoršane situacije na teritoriji Grada Zrenjanina,izazvane velikim  količinama snežnih padavina i blokade puteva ka skoro svim naseljenim mestima, čime su ugroženi životi ljudi i materijalna dobra - proglašava  se vanredna situacija na teritoriji Grada Zrenjanina.
 
2. Gradski Štab za vanredne situacije je u neprekidnom radu, sednice se održavaju jedanput dnevno (po potrebi i češće) i uvodi se neprekidno dežurstvo članova Gradskog Štaba za vanredne situacije.
 
3. Angažovati svu raspoloživu mehanizaciju za čišćenje snega , čiji su vlasnici državna , društvena preduzeća i privatni preduzetnici, u cilju što bržeg pročišćavanja svih ulica, u cilju nesmetanog funkcionisanja života u gradu i naseljenim mestima.
 
4. Zaposleni u javnim preduzećima i gradskoj upravi Zrenjnin da se jave u svoje    organizacione jedinice, radi čišćenja snega , danas u 15.00 časova.
 
5. Upućuje se apel svim građanima i pravnim licima da uklone sneg ispred svojih stambenih i poslovnih objekata.
 
6. Sve nadležne službe iz delokruga zbrinjavanja socijalno ugroženih lica da se maksimalno angažuju u svom domenu (Centar za socijalni rad, Crveni    krst...)
 
7. Uvodi se dežurstvo u svim mesnim zajednicama naseljenih mesta, sa ciljem evidentiranja problema i rešavanja u skladu sa nastalom situacijom.
 
DEŽURNI  TELEFONI :
- dežurni u štabu za vanredne situacije  -  3150202
- dežurni zimske službe "Vojvodinaputa" -  536-988
- Okružni centar za obaveštavanje            -  985
- dežurni u vatrogasno-spasilačkoj jedinici  -   193                                            
                                                 
KOMANDANT  GRADSKOG ŠTABA      
Mr Ivan Bošnjak