Ministarka sporta i omladine Alisa Marić posetila je Zrenjanin

Danas je Ministarka omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, prof. Dr Alisa Marić posetili grad Zrenjanin. Učestvovala je na forumu koji su organizovali Sportski savez Srbije i Sportski savez grada Zrenjanina u vezi sa Strategijom razvoja sporta u Republici Srbiji za period 2014-2018., A bila je obaveštena o trenutnoj situaciji u sportu u Zrenjaninu , tokom obilaska najvažnijih sportskih objekata - bazena, stare i nove sportske dvorane, Gradskog stadiona u Karađorđevom parku. Obilazak je završen u Narodnom muzeju obilaskom Sportske sobe, gde je ministarka bolje upoznala bogatu istoriju i tradiciju zrenjaninskog sporta i učešće naših građana na najvažnijim svetskim sportskim događajima.

 

 

Kako je rekla, trenutne aktivnosti Ministarstva omladine i sporta uglavnom su usmerene na kreiranje Strategije razvoja sporta i da je ideja da se organizuju forumi širom Srbije. Kao i ovaj u Zrenjaninu koji će prikupljati informacije o trenutnoj situaciji i problemima, šta je dobro i šta treba promeniti, a zatim ih uključiti u planove za buduće aktivnosti.

 

   

 

Ministarku Marić primio je gradonačelnik, mr. Ivan Bošnjak, i član Gradskog veća za sport, omladinu, regionalnu saradnju i EU integracije i predstavnici Sportskog saveza Zrenjanin i Sportskog saveza Srbije, Dane Korica, generalni sekretar ove organizacije.
- Moram da istaknem veoma dobru saradnju Sportskog saveza Srbije sa Ministarstvom i lokalnim sportskim savezima. Ovaj forum je dobro organizovan i korisno je razgovarati o problemima i mogućim rešenjima.

 

   

 

Gradonačelnik Ivan Bošnjak, rekao je da će Zrenjanin uvrstiti razvoj sporta u novu Strategiju razvoja koja treba da se napravi.

 

Prezentacija Nacionalne strategije razvoja sporta 2014-2018. dao je Dragan Atanasov, zamenik ministra za sport i omladinu u Vladi Republike Srbije.