Najbolji mladi fizičari Srbije takmičili se u Zrenjaninu

Proteklog vikenda Zrenjanin je bio domaćin 35. državnog takmičenja iz fizike učenika osnovnih škola, na kom se okupilo 430 učesnika iz cele Srbije, koji su do ovog stepena stigli nakon uspeha na školskim, opštinskim i okružnim takmičenjima. U našem gradu, okupili su se, dakle, najtalentovaniji mladi fizičari Srbije, koji su se maksimalno potrudili da za još nijansu budu bolji od najboljih. 
 
   
 
Takmičenje su organizovale zrenjaninske osnovne škole "Vuk Karadžić" i "Sonja Marinković", a održano je u učionicama OŠ "Vuk Karadžić" i EGŠ "Nikola Tesla". Otvaranje je upriličeno u dvorištu škole "Vuk Karadžić", a tom prilikom učesnicima takmičenja obratili su se direktorka škole, Tatjana Pavlović, predsednik Društva fizićara Srbije, Ivan Dojčinović, kao i gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, koji je svim učenicima, gostima našeg grada, poželeo prijatan boravak u Zrenjaninu i proglasio takmičenje otvorenim. Tom prilikom istaknuto je da je ovo najmasovnije državno takmičenje do sada organizovano i odato priznanje organizatorima, koji su se potrudili da to ne bude samo obično rešavanje zadataka, već da u gradu domaćinu bude organizovan dvodnevni svojevrsni "Festival fizike", uz više pratećih programa.
 
   
 
Tako su učenici OŠ "Dr Jovan Cvijić" iz Zrenjanina priredili demonstraciju ogleda iz fizike na Trgu slobode, u Narodnom muzeju otvorena je izložba Departmana za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, dok je u večernjim časovima, Astronomsko društvo "Milutin Milanković" iz Zrenjanina organizovalo astronomska posmatranja. 
 

Proglašenje najboljih, dodela nagrada i svečano zatvaranje takmičenja organizovano je u Kulturnom centru Zrenjanina. Konačni rezultati takmičenja i imena svih nagrađenih mogu se videti na internet-prezentaciji OŠ "Vuk Karadžić" Zrenjanin, na adresi www.vuk.edu.rs