Zrenjanin i ove godine učesnik sajma BELRE

Grad Zrenjanin je i ove godine bio učesnik na VIII Međunarodnom sajmu nekretnina i investicija BELRE, održanom u hali 5 Beogradskog sajma, 25. i 26. aprila ove godine. Sajam je otvorio Velimir Ilić, Ministar građevinarstva i urbanizma u Vladi Republike Srbije, koji je posetio i štand Grada Zrenjanina i tom prilikom razgovarao s našim predstavnicima na njemu.
 
 
Naš grad predstavljen je na zajedničkom štandu sa republičkom Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), uz gradove Niš i Pančevo i opštinu Pećinci.
 
Sajmu su prisustvovali ispred Grada Zrenjanina, pomoćnici gradonačelnika Ivan Dević i Darko Karan, kao i Olivera Radić i Jelena Rikalo, zaposlene u Odseku za lokalni ekonomski razvoj i investicije pri Gradskoj upravi.
 

- S obzirom da se radi o jedinom sajmu ove vrste u Srbiji i da na ovim prostorima ne postoji slična manifestacija, bitno je da na njemu budemo prisutni i zastupljeni. Već sada sajam je izazvao pažnju predstavnika nekoliko stranih kompanija i smatramo da, u narednom periodu, on može da preraste u ozbiljnu smotru investicija na kojoj će i naš grad imati zapaženo mesto – iznosi svoje utiske sa sajma Ivan Dević. 
 
Drugog dana sajma BELRE, na panelu "Investicije u infrastrukturu" Grad Zrenjanin je predstavio privredne potencijale, potencijale industrijskih zona i brownfield lokacija u gradu, detaljno predstavljenih u prigodnoj brošuri izdatoj neposredno pred sajam.