Od nedelje nastavak izgradnje kanalizacije u Elemiru

Povodom problema zbog kašnjenja radova na izgradnji kanalizacije u Elemiru, zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić je na molbu predstavnika te mesne zajednice organizovao satanak u svom kabinetu kako bi se iznašli načini za njihovo prevazilaženje.
Sastanku su prisutvovali zamenik predsednika Saveta Dragan Solomun, član Gradskog veća Milan Repija, načelnik odeljenja za poslove mesnih zajednica Dragan Ćapin i direktor zrenjaninskog preduzeća "Vodovod i kanalizacija“ Bojan Putić.
Čedomir Janjić je nakon sastanka izjavio da je rešavanje ovog problema „pokrenuto s mrtve tačke“ i da  je postignut dogovor razrešena sva pitanja i zamerke koje su izneli predstavnici mesne zajednice Elemir na račun „Vodovoda“ i Gradske uprave.
- Dogovoreno je da sledeće nedelje "Vodovod i kanalizacija“ kreće sa nastavkom izgradnje fekalne kanalizacije u Elemiru i vrlo brzo meštani te mesne zajednice biće u mogućnosti da se priključuju na sistem kanalizacije. Takođe, dogovoreno je i da se nađe kvalitetno rešenje za njihovu eko česmu i zbog toga će "Vodovod“ uložiti dodatni napor da žitelji Elemira na svojoj eko česmi konačno imaju kvalitetnu vodu – rekao je Janjić.
 
 
Dragan Solomon je izrazio zadovoljstvo što su dobili obećanje da će radovi na izgradnji kanalizacije  biti nastavljeni u ponedeljak i kako je naveo,  s obzirom na kašnjenje i na to da je 14 miliona dinara koji su za tu namenu na računu "Vodovoda“ od septembra prošle godine stajali neupotrebljeni, dogovoreno da za razliku u visini zakonske kamate to preduzeće uradi određene dodatne radove u nekoj od narednih faza.
- Takođe, dobili smo ponude "Vodovoda" za priključenje domaćinstava na kanalizaciju, odnosno izrade pomoćnog voda do njihovih kuća i o tome ćemo na Savetu doneti odluku hoćemo li ponudu prihvatiti ili ćemo naći povoljnijeg ponuđača, s tim da nam „vodovod i kanalizacija“ bude nadzor – rekao je Solomon i istakao da su na ovom sastanku dobili i uveravanja da će u što kraćem roku biti izvršena popravka eko česme koja u poslednjih šeste meseci nije radila više od četiri meseca.
- Mi smo tražili i informaciju da li je to što smo mi naručili na tenderu odgovara onome što je urađeno.  Nismo te informacije dobili ali smo Janjiću i Putiću naznačili da ćemo se, ukoliko je uskoro ne dobijemo, obratiti Gradskom veću ili nekom nezavisnom organu koji će uraditi veštačenje. Izuzetno smo zadovoljni jer je zamenik pokazao spremnost za saradnju i razumeo naše probleme. On je preuzeo na sebe da se problemi reše i što pre počne sa nastavkom izgradnje bez odlaganja i čekanja. To nam je od izuzetne važnosti, jer se zbog zastoja ne možemo opravdati  kod naših građana zbog čega nam 14 miliona dinara stoji zarobljeno. Sredstva stoje na računu, a ništa nije urađeno a to je osnov za raznorazne spekulacije – objasnio je Solomon i dodao da očekuje ispoštovanje dogovora sa ovog sastanka.