Prijem za karatistkinju Sanju Cvrkotu - vicešampionku Evrope

Sanja Cvrkota karatistkinja lazarevačkog "Zadrugara“, reprezentativka Srbije, osvojila je u Budimpešti na 48. seniorskom šampionatu Evrope (održanom od 9 do 12. maja) srebrnu medalju. Nadmetala se u borbama, u kategoriji do 61 kg, nanizala je četiri pobede, a zatim u ravnopravnoj borbi, poražena u finalu od karatistkinje iz Ukrajine. Najpre je pobedila Norvežanku, zatim Portugalku, a u polufinalu Turkinju. 



 
Povodom još jednog uspeha ove mlade karatistkinje iz našeg grada zamenik predsednika Skupštine grada Zrenjanina Ljubomir Stanisavljev i članica gradskog veća Zlatana Ankić organizovali su danas prijem kome su, pored Sanje, prisustvovali i njen trener Miloš Erić, karate sudija Milan Kovačević i predstavnik Mesne zajednice Lazarevo, Zoran Ilić.
Govoreći o svom uspehu Sanja Cvrkota je kazala da toga još nije svesna jer je, kako je navela, ovo najveći uspeh u njenoj karijeri. 
- Ovaj uspeh je svakako podstrek za dalji uspeh i domognem se i neke svetske medalje i, zašto da ne, evropskog zlata - rekla je Sanja.  
 
 
Ljubomir Stanisavljev je izrazio zadovoljstvo uspehom Cvrkote jer je ona, kako kaže, ostvarila sve nade koje su na njen uspeh polagane.
- Drago mi je što je ona, tako mlada, već uspešna. To jeste njen trud, ali i njenih trenera i kluba Zadrugar. Iskreno se nadamo daljem uspehu jer je ona nada za zrenjaninski sport i primer drugim devojkama i mladićima da se bave sportom i postižu ovakve uspehe – rekao je Stanisavljev ukazujući da su upravo ovakvi rezultati podsticaj lokalnoj samoupravi da ulaže u sport. 
- Ove godine smo za sport izdvojili značajna sredstva, možda nismo ispunili svačija očekivanja, ali ekonomska situacija je takva. Ipak, trudimo se da najviše novca uložimo u one klubove koji mogu da pokažu najbolje rezultate. Za ovaj klub smo iz budžeta izdvojili dovoljno novca i ovo jeste dokaz da nismo pogrešili i da smo odabrali pravi klub – dodao je Stanisavljev. 
 
 
Članica veća zadužena za sport takođe navodi da je reč o sjajnom uspehu i budući da je Sanja mlada karatistkinja, a najbolji uspesi u karateu postižu do tridesete godine, od nje se u narednom periodu mogu očekivati i bolji rezultati.
- Ona je radila u skromnim uslovima, ograničenim sredstvima, ima odličnog trenera i pomoć kluba i sredine, ali u koji ulažu izuzetne napore, a ukoliko se mi budemo još malo potrudili, Sanja ima uslove da postigne još više – istakla je Ankić.     
Upitan kako je biti trener visešampiona, Miloš Erića kaže da je biti trener Sanje Cvrkote, bez obzira da li je šampion Evrope, imajući u vidu sve dosadašnje rezultate je izuzetno zadovoljstvo i lep osećaj.
-Još kada je počela da vežba znao sam da u svojoj karijeri mora ostvariti rezultat nivoa Evrope i sveta, ali sigurno nisam očekivao da će to biti sada, ove godine – rekao je Erić.