Gradsko veće razmatralo amandmane na Predlog Odluke o budžetu grada za 2014. godinu

Gradsko veće zasedalo je danas 58. put u ovom sazivu, na sednici koja prethodi sutrašnjem zasedanju Skupštine grada i na kojoj je bilo potrebno razmotriti amandmane podnete na Predlog Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2014. godinu. Sednici je prisustvovalo deset članova Veća, na početku sednice predsedavao je gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, a u drugom delu, zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić.
 
Na Predlog Odluke o budžetu grada za narednu godinu prispelo je 8 amandmana, podnetih od strane odbornika Skupštine grada. Prihvaćeni su amandmani podneti od strane odbornika Olivera Mitrovića i odbornice Željke Milošević, a nisu prihvaćeni amandmani odbornika Predraga Jeremića i odbornice Tanje Dulović. 
 
Prihvaćenim amandmanom odbornice Željke Milošević, obezbeđuju se sredstva iz budžeta u iznosu od 3 miliona dinara za sufinansiranje projekta vantelesne oplodnje, odnosno pomoći trećem pokušaju vantelesne oplodnje. Amandmanom odbornika Olivera Mitrovića povećavaju se planirana sredstva za finansiranje protivpožarne zaštite sa 2 na 5 miliona dinara. 
 
Utvrđivanjem Predloga Odluke o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina verifikovan je izveštaj  Komisije za sprovođenje postupka otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina radi izgradnje stambenih, stambeno-poslovnih, proizvodnih i poslovno-komercijalnih objekata na lokalitetima "Uroš Predić", "Baranjska" i "Šećeranski park". Nakon sprovedenog postupka, Komisija je utvrdila i predložila Skupštini grada da ponuđačima otuđi sedam parcela na pomenutim lokacijama.
 
Gradsko veće usvojilo je Predlog Zaključka kojim se utvrđuje predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada Zrenjanina za 2014. godinu. Kako je izvestila Euđenija Besu, predsednica Lokalnog saveta za zapošljavanje, za narednu godinu predviđa se realizacija šest različitih programa zapošljavanja za ukupno 153 lica i u tu svrhu planirano je izdvajanje sredstava u iznosu od 21 milion dinara. Od toga je 15 miliona dinara budžetskih sredstava grada Zrenjanina i 6 miliona dinara sredstava iz budžeta AP Vojvodine.   
 
Predlogom Rešenja o imenovanju predsednika i članova Privremenog tela Mesne zajednice ''Banatski Despotovac'' Banatski Despotovac prevazilazi se situacija nastala nakon podnošenja ostavke od strane šest članova Saveta ove MZ. S obzirom da koptiranje novih članova Saveta sa liste kandidata za dopunu članstva nije moguće, jer se na listi nalazi još samo tri kandidata, Privremeno telo obavljaće tekuće i neodložne poslove iz nadležnosti Saveta do konstituisanja novog Saveta, odnosno izbora koji se moraju održati u roku od 60 dana. 
 
Sa dnevnog reda današnje sednice skinut je Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o lokalnim komunalnim taksama zbog, kako je objasnio zamenik gradonačelnika, dorade. On je izneo uverenje da će na sutrašnjoj sednici biti usvojen budžet grada Zrenjanina za 2014. godinu.
- Danas smo prihvatili neke amandmane, neke nismo, a posebno bih izdvojio amandman odbornika Mitrovića, na osnovu kog će biti moguće obnoviti vozni park dobrovoljnih vatrogasnih društava, odnosno vatrogasnog saveza. Nažalost, bilo je amandmana s kojima nismo mogli da se složimo, pre svega, da ne počinjemo planiranu izgradnju akva-parka. Mi želimo to da uradimo i kontaktu s drugim opštinama, odnosno gradovima koji imaju takve objekte, zaključili smo da od takve investicije grad može imati višestruke koristi  - istakao je zamenik gradonačelnika, Čedomir Janjić.