Kuće sa okućnicom za četiri izbegličke porodice

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Čedomir Janjić, potpisao je danas ugovore o dodeli stambenih objekata – kuća sa okućnicom, za četiri izbegličke porodice koje su stekle ovo pravo. Objekti se nalaze u Kleku, Melencima i Perlezu (dve kuće), a otkupljeni su zahvaljujući sredstvima Republike Srbije i Grada Zrenjanina. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i Dragan Ćapin, šef  Odseka za mesne zajednice i izbeglice Gradske uprave,  Vjerka Hrubik, poverenik za izbeglice u Gradkoj upravi Zrenjanin i Verona Tomin, zaposlena na poslovima s izbeglicama.
 
 
Kako je navela Vjerka Hrubik, današnjim potpisivanjem ugovora završava se projekat dodele kuća ovim porodicama.
- Sredstva za ovu namenu obezbedili su Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije i Grad Zrenjanin. Celokupna vrednost projekta je 3.240.000 dinara, od čega je učešće Grada deset procenata. Na ovaj način zbrinuli smo četiri porodice sa teritorije Grada Zrenjanina. Ovo je, čini mi se, već četvrti put da realizujemo ovakvu vrstu projekata, za stambeno zbrinjavanje, za one korisnike koji nemaju imovinu u vlasništvu, koji su podstanari, ili su do sada živeli kod rođaka i prijatelja – kazala je ona i dodala da su za narednu godinu obezbeđena sredstva za još dva ovakva projekta, otkupa seoskih domaćinstava.
- Jedan projekat namenjen je izbegličkoj populaciji, a drugi interno raseljenim licima – istakla je Hrubikova.
 
   
 
Nakon što je potpisao ugovore o dodeli kuća s porodicama Parilović, Lalić, Bulat i Jelić, zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić rekao je da je za narednu godinu predviđeno zbrinjavanje još deset porodica.
- Ovo je lep povod za okupljanje ovih porodica, od kojih su neke više od dvadeset godina u kolektivnom ili nekom privatnom smeštaju. Zahvaljući Komesarijatu za izbeglice i Gradu Zrenjaninu oni su danas dobili kuće u svoje vlasništvo. Zadovoljni smo zbog toga i planom i programom za 2014. godinu životna pitanja rešiće još više naših izbeglih komšija – rekao je zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić.