Otvorena još jedna kancelarija za overu prepisa

U prostorijama Mesne zajednice "Dolja – Crni šor" danas je otvorena kancelarija Gradske uprave za overu potpisa, rukopisa i prepisa  i to je peta kancelarija otvorena u gradskim mesnim zajednicama.

 
Kancelariju je otvorio zamenik gradonačelnika, Čedomir Janjić koji je istakao da je time nastavljena namera decentralizacije Gradske uprave i istakao zadovoljstvo što će na ovaj način i stanovnici "Dolje Crni šor“  moći da overe potrebna dokumenta bez dolaska u centar grada. 
- Ovde će ih overivač čekati utorkom i četvrtkom, naravno, ukoliko bude potrebe, trudićemo se da ova kancelarija bude otvorena svakog radnog dana – rekao je Janjić.
 
 
Kako je naveo, otvaranje ovih kancelarija u četiri mesne zajednice pokazalo se opravdanim budući da se u svakoj od njih mesečno uradi blizu dve stotine overa. 
Upitan hoće li kancelarije za overu potpisa, rukopisa i prepisa biti otvorena i u ostalim gradskim mesnim zajednicama, Janjić je izjavio da se to radi na osnovu potreba stanovnika i inicijative Saveta mesnih zajednica.
 
 
- Ukoliko Savet prepozna tu potrebu mi im izlazimo u susret. Za sada je to slučaj bio u ovih pet mesnih zajednica, a ukoliko se jave i druge, sigurno je da ćemo se potruditi da i to pozitivno rešimo i izađemo u susret našim građanima – objasnio je on.
Predsednik Saveta MZ "Dolja – Crni šor“ Predrag Pavlov kaže da je Gradska uprava brzo reagovala na njihovu inicijativu i da je danas omogućena i prva overa dokumenta.
- Za to su se interesovali građani jer ljudi imaju određene potrebe koje ćele brzo da ih završe i ne žele da čekaju u redovima, a upravo ova kancelarija će im to i omogućiti, utorkom i četvrtkom od 7.00 do 14. 30 časova – rekao je Pavlov.
 
 
U Mesnoj zajednici "Dolja - Crni šor", na čijoj teritoriji je oko 3.000 stanovnika, ukazuju da će kancelarija posebno značiti starijim sugrađanima koji su do sada odlazili u Gradsku upravu, ili  kancelariju u "Zelenom polju“
Nedavno je otvorena kancelarija u mesnoj zajednici "Sava Kovačević“, a građanima je overa omogućena i u kancelarijama Gradske uprave u mesnim zajednicama "Zeleno polje“, „Dositej Obradović“ i u zajedničkim prostorijama mesnih zajednica "Veljko Vlahović“ i "Sonja Marinković“.