Počinje gradnja apoteke u Mužlji

Simboličnim polaganjem kamena-temeljca, gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, označio je danas početak radova na izgradnji objekta apoteke u naselju Mužlja, u neposrednoj blizini postojeće ambulante. Pozdravljajući predstavnike Javne ustanove "Apoteka Zrenjanin", Doma zdravlja "Dr Boško Vrebalov" Zrenjanin, Mesne zajednice "Mužlja", Rimokatoličke crkve u Mužlji i drugih zvanica, direktor "Apoteke Zrenjanin", Srđan Nikolić istakao je dobru međusobnu saradnju između ustanove na čijem je čelu, lokalne samouprave, Doma zdravlja i MZ "Mužlja" na realizaciji ovog značajnog projekta. 
- Mužlja je, s obzirom na veličinu i broj građana kojima je neophodna ova vrsta zdravstene zaštite, zaslužila da dobije ovakvu apoteku – istakao je Nikolić i dodao da je vrednost investicije 3 miliona dinara, a da je planirani rok za završetak radova kraj aprila ili početak maja naredne godine. 
 
   
 
Prisutnima se obratio i predsednik Saveta MZ "Mužlja" Halai Zoltan, dok je  gradonačelnik Zrenjanina najavio gradnju apoteke u ovom delu grada kao još jedan korak ka želji i zamisli da, do 2020. godine, Zrenjanin bude poželjno mesto za život.
- Privilegija je s ovim ljudima raditi na realizaciji projekata koji će unaprediti život svih naših sugrađana. Potrebe za zdravstvenom uslugom su nešto što je prioritet svih nas i potrudićemo se da u tom pravcu budemo što efikasniji, da građevinske radove ne izvodimo samo u decembru, uoči Božića, nego da nastavimo to da radimo tokom cele godine – istakao je Bošnjak i dodao da će, zaokruživanjem ove zdravstvene celine – ambulante, dečije ambulante i apoteke - građani ove mesne zajednice moći potrebu za lekovima i medicinskom negom da ostvare na jednom mestu. 
 
   
 
Izgradnjom nove apoteke prestaće da radi nefunkcionalni objekat u kom je trenutno smeštena apoteka, u prostoru ovdašnje Zemljoradničke zadruge, firme u stečaju i sa nerešenim imovinsko-pravnim odnosima i problemima u izdavanju prostora u zakup. Nova apoteka biće, tako, ne samo savremen objekat prilagođen nameni, već će i rešiti navedene probleme.