Prijem za karatistkinje "Zrenjanina", vicešampionke Premijer lige

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Čedomir Janjić, članica Gradskog veća zadužena za sport, Zlatana Ankić i član kabineta gradonačelnika Zrenjanina, Denis Stanojević, priredili su danas prijem za takmičarke karate kluba "Zrenjanin", vicešampionke Nacionalne Premijer lige u ovom sportu. Prijemu su prisustvovale takmičarke Jovana Marković, Anja Kapelan i Jovana Petrov, trener kluba Simo Salapura i pomoćni trener Vladimir Ilić.
 
   
 
Seniorke KK "Zrenjanin" vicešampionsku titulu osvojile su na završnom turniru u Pančevu, a u ovogodišnjem premijerligaškom takmičenju imale su samo jedan poraz i to od veoma kvalitetne i pojačane ekipe iz Aranđelovca. Pred Zrenjaninkama su poklekle prošlogodišnje šampionke, kao i vicešampionke ovog najkvalitetnijeg ekipnog takmičenja za seniorke, lazarevački "Zadrugar" i beogradski "Partizan". Nakon prvog turnira na kome su zabeležile sve pobede, na završnom turniru Zrenjaninke su remizirale sa ekipom Niša i jedini poraz zabeležile od ovogodišnjih šampionki – ekipe "Knjaza" iz Aranđelovca. 
 
 
Čestitajući na uspehu karatistkinjama "Zrenjanina", zamenik gradonačelnika Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je da se radi o uzornom sportskom kolektivu, čiji takmičari redovno osvajaju priznanja na takmičenjima.
"Grad Zrenjanin i Gradska uprava pokušavaju da našu decu usmere ka sportu i fizičkoj kulturi i naredne godine će i dodatna sredstva biti izdvojena za funkcionisanje sporta u našem gradu, a pokušaćemo i da veliki problem oko termina, odnosno korišćenja sportskih objekata, rešimo na jedan drugačiji način. Takođe, pokušaćemo i da poboljšamo uslove za treniranje, odnosno da završimo dve započete fiskulturne sale – u Aradcu i Mihajlovu, da započnemo izgradnju velike sportske sale u Ečki, radimo projekat za sportsku salu u Stajićevu i pokušaćemo da završimo salu za borilačke sportove u Kleku, što mislimo da će biti veliki stimulans za omasovljenje sporta i obezbeđivanje više termina za klubove", rekao je Janjić. 
 
   
 
Nekada i sama takmičarka ovog kluba, u kom je osvojila brojna odličja, a bavila se i trenerskim radom, sada članica Gradskog veća u resoru sporta, Zlatana Ankić, nije krila zadovoljstvo što, zahvaljujući njihovim dobrim rezultatima, ima priliku da u Gradskoj kući ugosti karatistkinje KK "Zrenjanin".
"Ove devojke upoznala sam kao sasvim male, kada su tek počinjale da treniraju i drago mi je da se i dalje bave ovim sportom i to vrlo uspešno", istakla je Ankićeva i pohvalila kompleksne aktivnosti kluba.
"Vi radite upravo ono što smo mi, negde na početku, zacrtali kao neke strateške ciljeve – to je omasovljenje sporta, da on što više "uđe među decu", zatim, radite sa decom na selu, koja nemaju mnogo mogućnosti da se bave sportom, a karate je sport koji se može trenirati bilo gde i u sebi sadrži segment i korektivne gimnastike i vežbi koje pomažu školskoj deci. Konačno, radite s omladinom i ljudima s posebnim potrebama. Zaista ste vrlo kompleksni i to je ono što Gradska uprava i želi da postigne u domenu sporta", rekla je ona.
 
   
 
Trener Simo Salapura zahvalio je na prijemu i podršci koju Grad Zrenjanin daje karate klubu "Zrenjanin". On je rekao da je kraj godine prilika da se sumiraju rezultati, koji su bili na zavidnom nivou i što se tiče organizacionog rada i rezultata na domaćoj i internacionalnoj sceni.
"Bilans medalja je, svakako, zadovoljavajući i sezona je krunisana ovom vicešampionskom titulom ženske seniorske ekipe koja je najavila povratak na staze stare slave. Moram da istaknem činjenicu da su i mlađi pogoni kluba – kadeti, juniori, mlađi seniori – osvojili četiri šampionske titule, a imamo i šampione sa školskih prvenstava, takođe u mlađem uzrastu. Tu su i evropsko srebro i balkanska bronza Đorđa Salapure i balkansko zlato Marka Andrića. Sve to kada sumiramo i kada znamo da u klubu sprovodimo i jedinstven program sa osobama sa smetnjama u razvoju, možemo sigurno biti zadovoljni i možemo se zahvaliti lokalnoj samoupravi što podržava rad našeg kluba", kazao je Salapura.