Rajko Baltić gost Skupštine grada Zrenjanina

Juče je u Gradskoj kući u Zrenjaninu priređen prijem za Rajka Baltića, istaknutog sportskog radnika - direktora Rvačkog kluba "Partizan" iz Beograda, potpredsednika Rvačkog saveza Srbije i potpredsednik evropske federacije  Mediterana. Neposredni povod za dolazak Baltića u Zrenjanin bio je lično uručivanje poziva za proslavu 65. godišnjice RK "Partizan", ali i prilika za susret i razgovor s brojnim sportskim prijateljima u Zrenjaninu, posebno iz rvačkog sporta. 
 
   
 
Domaćini prijema u Gradskoj kući bili su zamenik predsednika Skupštine grada Zrenjanina, Ljubomir Stanisavljev, pomoćnik predsednika Skupštine grada, Slavko Šućurović i sekretar Skupštine grada, Milan Mrkšić, a prisutan je bio i Branislav Lazić, član Upravnog odbora RK "Partizan", koji je inicirao prijem u Gradskoj kući.
 
Mrkšić i Šućurović upoznali su gosta s aktuelnim privrednim trenutkom u Zrenjaninu i planovima u ovoj oblasti, dok je Lazić, koji je i predsednik Saveta MZ Botoš, pomenuo značajan Baltićev doprinos u osnivanju i razvoju tamošnjeg rvačkog kluba, sada člana Druge lige Srbije. 
 
   
 
Zahvaljujući na prijemu, Baltić je poručio da je došao u posetu i sportskim rivalima i prijateljima.
- Zrenjanin je grad u kom sam, kroz jednu dugu karijeru u sportu, stekao dosta prijatelja, naravno i sportskih rivala, s kojima sam uspostavio i sporstki i drugarski odnos. I danas sam u gostima kod ljudi koji cene sport i sve ono u čemu je rvački klub "Partizan" doprineo razvoju rvanja, ne samo u Beogradu i državi Srbiji. Pomagali smo i u ovoj sredini razvoju i uspostavljanju nekih novih klubova. To je iskreno prijateljstvo i zaista me raduje da mogu to konstatovati i gledati na to sa optimizmom – bez obzira što smo sportski rivali, uvek ćemo biti i prijatelji, jer je to i naša politika, a takvo je i naše vaspitanje – istakao je Baltić i još jednom dodao da u zrenjaninskoj lokalnoj samoupravi umeju i znaju da cene sport i poštuju vrednosti koje on donosi. 
 
 
Zamenik predsednika Skupštine grada, Ljubomir Stanisavljev, rekao je da je čast ugostiti u Gradskoj kući veliko sportsko ime u Republici Srbiji, kakvo je Rajko Baltić.  
- Zrenjanin je sportski grad, ima izuzetne sportske klubove, među kojima je i rvački klub "Proleter", koji je i ove godine osvojio prvo mesto u Srbiji i u kontinuitetu osvaja titule najboljeg. Osim što smo veliki rivali na strunjačama, mi smo i veliki prijatelji i upravo stoga nam je drago što je gospodin Baltić došao da s nama podeli trenutke obeležavanja značajnog jubileja rvačkog kluba "Partizan" i pozove nas na proslavu. Takođe bih mu se zahvalio na doprinosu razvoju sporta u Zrenjaninu – istakao je Stanisavljev.
 
   
 
Tokom prijema Baltić je zameniku predsednika zrenjaninske Skupštine uručio zahvalnicu RK "Partizan", kako je naznačeno, "za saradnju i nesebičnu pomoć u ostvarenju sportskih rezultata, razvoja i očuvanju tradicije kluba".