Zimski turnir u malom fudbalu ''Zrenjanin 2013-14'' - lopta kreće u nedelju

Drugi po redu Zimski turnir u malom fudbalu "Zrenjanin 2013-14", čiji je pokrovitelj Grad Zrenjanin, počinje u nedelju 22. decembra, u "Kristalnoj dvorani" u Zrenjaninu, a prijava ekipa moguća je od danas – saopštili su organizatori na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.
Tom prilikom, predstavnicima medija obratili su se članovi Organizacionog odbora turnira Nedeljko Golušin, Denis Stanojević i Ivan Mikalački. 
 
 
Golušin je istakao da su organizatori dosta toga naučili od prethodnog turnira, tako da se nadaju da će uočene greške biti ispravljene.
"Zimski turnir biće "šlagvort" za još jedan, letnji turnir u malom fudbalu, koji je bio na "pauzi" više od pet godina, a sada su se, konačno, stekli uslovi da oba ova turnira postanu "sportski brend" grada Zrenjanina", rekao je on..
 
Denis Stanojević obratio se u ime organizatora, ali i pokrovitelja – Grada Zrenjanina – istakavši da ovaj turnir treba da, pored dobre zabave, skrene pažnju na ono što je najvažnije u gradu Zrenjaninu, a to je, po njegovim rečima – sport.  
"Ova manifestacija će, kroz više aktivnosti, doprineti i razvijanju zdravog duha, sportske atmosfere, kao i fer-pleja u sportu i samom životu. Kako se turnir održava tokom novogodišnjih praznika, cilj nam je da našim najmlađim sugrađanima pružimo što više vannastavnih aktivnosti, a starijima da kvalitetno utroše slobodno vreme", rekao je Stanojević i dodao je prošle godine na turniru bilo prijavljeno više od sto ekipa, sa preko hiljadu učesnika.
"Ove godine očekujemo sličan odziv, kako učesnika, tako i posetilaca", izneo je on očekivanja organizatora i pozvao sugrađane da se u što većem broju uključe u ovaj turnir. 
 
         
 
Ivan Mikalački, inače i fudbalski sudija, predočio je neke tehničke detalje u vezi sa turnirom i rekao da se turnir igra u tri kategorije: juniorskoj, seniorskoj i veteranskoj.
"Juniori su podeljeni na potkategorije pionira (godišta 2000 do 2005.), starijih juniora, koji su godišta od 1996-1999., s tim što će, u zavisnosti od broja prijavljenih ekipa, neke kategorije biti spojene. Seniorske ekipe su od 1995. godišta i starijih, da bi u kategoriji veterana mogli da igraju rođeni 1978. godine i stariji. Kotizacija za ekipe je 10 hiljada dinara (za veterane i seniore), odnosno 5 hiljada dinara za juniore, a svaka ekipa može da broji do 10 igrača", kazao je Mikalački.   
 
 
Prijava ekipa moguća je još od četvrtka, 12. decembra,  na telefon 062-9677-489 i trajaće sve do subote, 21. decembra u 12 časova, da bi istog dana, u 16 časova, bilo obavljeno i žrebanje, u pres sali "Kristalne dvorane"
 
Organizatori podsećaju na web i facebook stranice, na dole navedenim adresama, otvorene prilikom prethodnog turnira, gde će biti dostupne sve informacije i o ovogodišnjem turniru, raspored i rezultati utakmica, kada turnir počne.