Lazić: Botoš veliko gradlište

U Botošu je juče svečano otvorena jedna od četiri asfaltirane ulice, što je, po rečima predsednika Saveta mesne zajednice "Botoš“ Branislava Lazića, od izuzetne važnosti za meštane tog sela, jer, kako kaže, posle 45 godina kaldrme, meštani su dobili asfalt.  
Botoš su juče posetili gradonačelnika Zrenjanina Ivan Bošnjak, njegovi pomoćnici, zamenik gradonačelnika Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je zajedno sa Lazićem svečano presekao vrpcu u ulici Toze Markovića, ali i zamenik predsednika Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev, sekretar Milan Mrkšić i brojni gosti.
 



 

Čedomir Janjić je istakao da je to samo početak planiranih investicija u naseljenim mestima na području grada i da je lokalna samouptava prepoznala dobre projekte i potrebe žitelja naseljenih mesta.
- Kao što smo i najavili kada smo pripremali budžet za 2014. godinu, on jeste pravi razvojni, pre svega u komunalnoj infrastrukturi. Botoš je samo jedna od mesnih zajednica, samo jedna destinacija u kojoj se asfaltiralo. Ovde su asfaltirane ulice, u nekim mestima radila se rasveta, negde fekalna kanalizacija, videćete i u samom gradu Zrenjaninu, kako smo rekli, bez obzira na izbore, nastavljamo da radimo. Uskoro selimo mašine u Banatski Despotovac, a radovi se odvijaju i u Gimnazijskoj i drugim ulicama u gradu, biće toga još – rekao je Janjić.
 


 


Predsednik Saveta mesne zajednice "Botoš“ kaže da je u tom selu urađen ogroman posao, jer je, kako je ponovio, posle 45 godina kaldrme Botoš dobio 4 asfaltirane ulice.
- U drugim selima je natalitet u opadanju, a kod nas je u porastu. Vidite našu prelepu školu, imamo 24 mališana koja će biti upisana u prvi razred, a iz ove ulice, koja je sada otvorena, potiču i tri šampiona,  tri dečaka Ubovića, prvaka Srbije. Ova zlatna deca zaslužuju da imaju sve uslove kao i njihovi vršnjaci u gradu. Očekujemo da u sredu počnu i radovi na završetku sportske sale, renoviramo vatrogasni i lovački dom i s ponosom mogu da kažem da je Botoš najveće gradilište u Vojvodini. Mnogu su mislili da ništa od najavljenih poslova neće biti odrađeno, ali, sada menjaju mišljenje. Ovo je prava slika Botoša – rekao je Lazić i zahvalio lokalnoj samoupravi i Direkciji za gradnju i uređenje grada što su omogućili realizaciju planiranih poslova, kao i firmi "Saša inženjering“ koja je bila izvođač radova i u roku završila poverene poslove.




 

Botoš je juče posetio i gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak koji je istakao da je lokalna samouprava opredeljena da unapredi kvalitet života na nivou teritorije Grada Zrenjanina, a da su aktivnosti u Botošu, samo neke u nizu planiranih za naredni period.


 

-U planu su i radovi u Čenti, Aradcu, Tomaševcu i drugim mestima. Naravno, i Melenci, Klek, Belo Blato i druga mesta zaslužuju da se svi započeti projekti, a i oni novi, otpočnu i završe. Grad Zrenjanin će i kroz druge projekte, iz sopstvenog budžeta i uz pomoć viših instanci finansirati ovakve i slične projekte – rekao je gradonačelnik Bošnjak.