Aktiviranje Unije učeničkih parlamenata zrenjaninskih srednjih škola

U Gradskoj kući u Zrenjaninu održan je sastanak s ciljem reosnivaanja Unije učeničkih parlamenta srednjih škola sa teritorije grada Zrenjanina. Sastanak je organizovala Kancelarija za mlade, u saradnji sa Savetom za mlade grada Zrenjanina. Skup je otvorio i prisutne pozdravio gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, a predstavnicima đačkih parlamenata svih srednjih škola i profesorima obratio se i koordinator Kancelarije za mlade, Ivan Mikalački. Sastanku je prisustvovao i programski direktor Kulturnog centra Zrenjanina, Vladimir Đurić koji je, ispred ove ustanove, izrazio spremnost da pomogne organizovanju Unije učeničkih parlamenta i podrži je u radu. 
 
 
Unija učeničkih parlamenta svojevremeno je imala zapaženih rezultata i aktivnosti, ali je njen rad, smenom generacija učenika i uticajem nekih drugih okolnosti, prestao. Sada su se stekli uslovi da se učenici zrenjaninskih srednjih škola ponovo aktiviraju kroz ovaj vid delovanja u svojim sredinama i pokušaju da realizuju neke svoje ideje i predloge, ali i projektima apliciraju na različtim konkursima. Na sednci se našao i predlog Statuta Unije učeničkih parlamenata, čijim bi usvajanjem rad Unije trebalo da bude institucionalizovan i preciznije određen. Nakon što konačna verzija Statuta bude verifikovana od strane direktora srednjih škola, pristupiće se njegovom usvajanju i formalnom početku rada Unije učeničkih parlamenata.   
 
   
 
Gradonačelnik Zrenjanina, Ivan Bošnjak, pozdravio je ponovno organizovanje zrenjaninskih srednjoškolaca.
 - Unija učeničkih parlamenta ima podršku svih gradskih struktura i očekujemo da, kroz aktivnije učešće naših srednjoškolaca u kreiranju, pre svega, svog vremena, utiču na pozitivne promene, da iskoriste i svoju mladost i kreativnost i energiju, da kroz delovanje u odgovarajućim okvirima sistema ostvare te mogućnosti i prilike. Grad Zrenjanin će ih podržati i na lokalnim konkursima i na onim koji se raspisuju u bližem i daljem okruženju. Mi ćemo, s naše strane, biti njihova "produžena ruka", odnosno omogućiti da im se otvore putevi i kroz aktivnije učešće u gradskom životu, a sigurno i u međunarodnim aktivnostima i želimo im u tome puno sreće i uspeha – poručio je gradonačelnik Zrenjanina.