Ankić: Što više promovisati sport i zdrav način života

Članica Gradskog veća grada Zrenjanina za oblast sporta, mladih, regionalne saradnje i evropskih integracija Zlatana Ankić priredila je juče prijem za Nemanju Kalkana, osvajača bronzane medalje na III Kupu Srbije u benč-presu. Povod za prijem nije samo lep uspeh našeg takmičara, inače nastanjenog u Lazarevu, već svojevrsna promocija ove nove, još uvek relativno nepoznate sportske discipline i poziv mladima da se njim bave. Prijemu su prisustvovali i predstavnici Kancelarije za mlade grada Zrenjanina, kao i gradskog Saveta za mlade.
 
 
Benč-pres (Bench Press) je, ukratko, teškoatletska disciplina, deo šire discipline Pauerliftinga (Powerlifting) čija je suština podizanje što težeg tereta, odnosno tegova i najčešća je vežba u teretanama, gde, razumljivo, uživa i najveću popularnost. Nemanja Kalkan bavi se intenzivno Benč presom oko godinu ipo, a bronzanom medaljom okitio se na III otvorenom Kupu Srbije, održanom početkom aprila u Bačkom Petrovcu, u kategoriji do 90 kg – juniori. 
- Ovaj sport je individualan i zahteva mnogo odricanja, psihičke snage, ali podrazumeva i određene finansijske uslove, za posebnu ishranu, tegove, teretanu, odlaske na takmičenja. U odnosu na klasično dizanje tegova, ovaj sport se, pre svega, razlikuje po snazi. Medalju sam ovoga puta osvojio sa podignutih 115 kg, a pripremao sam se i treniram u fitnes klubu "Koloseum" u Zrenjaninu, što bih voleo da se posebno naglasi – kaže Nemanja Kalkan.
 
 
   
 
Članica Gradskog veća Zlatana Ankić pozvala je mlade da se što više bave sportom i neguju zdrav život. 
- Čestitam Nemanji na ovom uspehu i postignutom rezultatu. Grad je spreman da mu pomogne, u skladu s mogućnostima, jer, Strategija razvoja grada upravo posebno definiše pomoć mladima, pomoć selu, razvoj sporta, a to su sve kategorije u kojima je on, na neki način, prisutan. Vaš zadatak je da promovišete sport i zdrav život i tu i Kancelarija za mlade i Savet za mlade imaju veliki značaj – poručila je Ankićeva prisutnima na jučerašnjem prijemu.