Izveštajna skupština Sportskog saveza Grada Zrenjanina

U Baroknoj sali Gradske kuće održana je redovna – izveštajna Skupština Sportskog saveza Grada Zrenjanina. U radnom delu sednice usvojeni su izveštaji i planovi rada Saveza i u skladu s prethodnim izmenama na čelu organizacije (izbor novog sekretara) doneta je i nova odluka o pravu zastupanja. Godišnji izveštaj o radu klubova-članica Saveza, kao i finansijski izveštaj i izveštaj Nadzornog odbora za 2013. godinu, usvojeni su jednoglasno, a što se tiče pojedinih manjkavosti u Godišnjem izveštaju, na koje je ukazano za govornicom, generalni sekretar Simo Salapura istakao je da pred Savezom i članicama stoji zajednički zadatak da provere sve te navode, kao i da ubuduće raspodela sredstava klubovima bude izvršena na osnovu novih kriterijuma, čije definisanje predstoji do kraja ove godine. On je rekao da će se Savez u budućem poslovanju rukovoditi menadžerskim principima, koji će omogućiti klubovima da na vreme dobiju adekvatan materijal, knjigovodstvene i računovodstvene usluge, itd.
 
 
Čelnici Saveza najavili su i prvi edukativni seminar za zrenjaninske sportske organizacije, a svečani deo sednice obuhvatio je dodelu jubilarnih plaketa klubovima koji obeležavaju višedecenijski rad, neki od njih i duži od jednog veka.
 
   
 
Članica Gradskog veća zadužena za sport,  Zlatana Ankić, uz pomoć predsednice Skupštine saveza Mirjane Grujić i generalnog sekretara Sime Salapure, uručila je plakete i povelje Šahovskom klubu "Proleter" za 135 godina postojanja, Veslačkom klubu "Begej" (130 godina), Atletskom klubu "Proleter" (takođe 130 godina), Rvačkom klubu "Proleter"  (95 godina), Fudbalskom klubu "Radnički 1919" (95 godina), Fudbalskom klubu "Vojvodina" iz Perleza (85 godina) i Rukometnom klubu "Proleter" (65 godina rada).