Mladi rvači iz Botoša nižu uspehe

Grad Zrenjanin poznat je po dobrim i uspešnim sportistima, a lokalna samouprava prepoznaje potrebu i kvalitet mladih ljudi, ne samo u gradu, već i u selima na teritoriji grada, kojima je pomoć i više nego potrebna. To se, između ostalog, moglo čuti na današnjem prijemu za mlade rvače Botoškog "Omladinca“ Jovicu    Jovanova, Đuricu i Branislava Ubavića, Srđana Stanišića i njihove trenere. Prijem su organizovali zamenik predsednika Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev i članica Gradskog veća zadužena za sport Zlatana Ankić, a prijemu je prisustvovao i Branislav Lazić, predsednik Savet Mesne zajednice "Botoš“.


 

Stanisavljev je tokom razgovora istakao zadovoljstvo postignutim rezultatima, a posebno što je reč o  mladim sportistima koji su prvi put u prilici da, na ovaj način, budu gosti u Gradskoj kući.
- Zaista mi je izuzetno drago što smo danas ugostili ove mlade sportiste koji postižu sjajne rezultate ne samo za Botoš, već i za Zrenjanin, pa i na republičkom nivou. Oni imaju toliko ostvarenih medalja sa brojnih takmičenja da bi trebalo dosta vremena prezentovati ih i sve nabrojati. I lično mi je kao čoveku drago što su danas ovde i što, osim o uspesima, možemo razgovarati i o problemima, uslovima u kojima treniraju i načinima na koje im lokalna samouprava može pomoći – rekao je Stanisavljev novinarima nakon prijema ukazujući da ovi mladi sportisti zaslužuju maksimalna zalaganja Gradske uprave kako bi im se omogućili bolji uslovi za trening, a samim tim, istakao je, biće i još boljih rezultata.


 

- Posle dugo godina počeli su i radovi na završetku nove hale u Botošu, i to je jedan od načina da im se pomogne. Ta sala, čiji završetak očekujemo septembra ove godine, siguran sam, značiće ne samo stanovnicima Botoša, već i ljudima iz okolnih sela – rekao je Stanisavljev.
Zlatana Ankić kaže da je lokalna samouprava postavila određene strateške ciljeve u razvoju sporta u gradu, a jedna od važnih smernica jeste razvoj sporta u selima.
- Današnji prijem potvrđuje da smo odabrali pravu stvar za razvoj i investiranje novca, a tome u prilog govore i rezultati. Ovaj klub ima dugu tradiciju, vredno rade sa decom, a nama, kao lokalnoj samoupravi važno je da takvih klubova ima više i u svim selima kako bi omladina mogla da se bavi sportom i stvarima koje su normalne za Beograd, Novi Sad i Zrenjanin. Po pravilu su udaljenija sela od grada obično zapostavljena, ali mi ćemo se truditi da to ne bude slučaj i kod nas – navela je Ankić.




 

Srđan Bodroški, u Botošu zadužen za sport i Darko Velisavljev, trener RK „Omladinac“, kako su naveli, zahvalni su na razumevanju lokalne samouprave i što im izlazi u susret kad god je u prilici.
- Deca iz kluba zaista vredno treniraju, ovde je samo deo ekipe mlađih uzrasnih kategorija, u pitanju su mlađi pioniri i kadeti koji postižu zapažene rezultate kako u Pokrajini tako i Republici. U klubu imamo finaliste, prvaka države, drugog u državi i dva treća mesta. To su najveći rezultati vredni pomena, a na manjim takmičenjima imamo mnogo ostvarenih rezultata. U iščekivanju nove sale treniraju u maloj sali, koja je mala za kvalitetan rad. Srećom, rvački klub "Proleter“ izlazi nam u susret i omogućava da deca srednjoškolskog uzrasta prelaze kod njih i nastavljaju sa trenintima, a tamo su uslovi za rad fantastični – rekao je Velisavljev.
Na prijemu se, u ime Mesne zajednice "Botoš“ zahvalio i predsednik Saveta, Branislav Lazić koji je istakao da je Botoš mesto sa 2.000 stanovnika, a 60 rvača. Od toga, kako je rekao, 40 dečaka osvojilo je medalje na raznim takmičenjima, a završetkom sportske hale očekuju još bolje rezultate.