Dečaci FK ''Proleter 2006'' na turniru u Zagrebu - u društvu fudbalskih velikana

Pomalo neuobičajeno, gosti Gradske kuće juče su bili dečaci zrenjaninskog fudbalskog kluba "Proleter 2006", koji se pripremaju za učešće na jednom od najjačih turnira u Evropi - Međunarodnom turniru "Alpas Kup 2014" u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu. Osim tri naše ekipe ("Proleter 2006", "Crvena Zvezda", OFK "Beograd"), turnir će okupiti niz ekipa iz Italije, Austrije, BiH, Slovenije, Češke, Rumunije, Makedonije, Mađarske i domaćina, Hrvatske.
 
 
Objašnjavajući prisutnim predstavnicima medija zašto je odlučio da primi ovu decu, gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak naglasio je da će oni sada igrati upravo u onom društvu u kom je nekada bio "veliki Proleter".
- Na ovom turniru oni će igrati uz "Crvenu Zvezdu" i OFK "Beograd" iz Srbije, ali i odgovarajućom kategorijom jednog "Juventusa" iz Torina, "Šturma" iz Graca, praške "Sparte", "Hajduka" iz Splita, "Dinama" iz Zagreba, mnogih klubova s kojima je nekada "Proleter" bitke vodio na zelenim terenima i nadam se da će upravo ovi momci, kada stasaju, imati priliku da se oprobaju i u vrhunskom sportu, bar neki od njih, kao igrači, zašto ne, i – zrenjaninskog "Proletera" – istakao je Bošnjak.  
 
   
 
U neformalnom razgovoru s dečacima "Proletera 2006", rođenim 2003. godine, gradonačelnik Zrenjanina poručio im je da kada nastupaju van granica Srbije ne predstavljaju samo sebe i svoj klub.
- Vi tada predstavljate i svoj grad i svoju zemlju i u skladu s tim se morate ponašati i na terenu i van njega – istakao je Bošnjak. 
 
 
Trener ove selekcije "Proletera 2006", Predrag Jovanov očekuje zapažen nastup na turniru u Zagrebu.
- Ovi dečaci su na mnogim turnirima dokazali da su jedna od najtalentovanijih generacija u Srbiji. Naši najtalentovaniji pojedinci nalaze se i u selekcijama fudbalskih saveza Srbije i Vojvodine i žele da i na ovom turniru postignu što bolji rezultat – naglašava Jovanov. 
 
Međunarodni turnir "Alpas Kup 2014" održava se u Zagrebu 21. i 22. juna ove godine.