Gradsko veće zasedalo 74. put

 Juče je održana 74. redovna sednica Gradskog veća grada Zrenjanina, a prva tačka o kojoj se raspravljalo bio je Predlog Programa o izmenama Programa korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Zrenjanina u 2014. godini. Na osnovu tog predloga, vrši se određena preraspodela sredstava namenjena u ove svrhe, bez promene ukupnog iznosa predviđenog u ovu svrhu.
 
Predlogom Rešenja o davanju saglasnosti na Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih  mesta u Gradskoj  upravi  grada Zrenjanina broj izvršilaca povaćava se za jednog. Kako je objasnila načelnica Gradske uprave Jasmina Malinić, ne radi se o novom zapošljavanju, već je na radno mesto vraćen doskorašnji pomoćnik Zaštitnika građana, Trajan Pankarićan, kome je, dok se nalazio na toj funkciji, mirovao status zaposlenog u Gradskoj upravi.
 
Gradsko veće odredilo je i resor za svog novog člana, Sinišu Pandurova, koji će raditi ono što i njegov prethodnik na toj funkciji Milan Repija, odnosno biti zadužen za područje – resor poljoprivrede i mesnih zajednica grada Zrenjanina.
 
Predlogom Zaključka u vezi odobravanja regresiranja đačkih mesečnih karata u 2014. godini, za mesec jun 2014. godine za učenike srednjih škola sa područja grada Zrenjanina, ovi učenici će plaćati manju cenu prevoza, s obzirom da jun ima samo šesnaest radnih dana. Taj iznos biće 3.000 dinara za učenike iz naseljenih mesta koji putuju u srednje škole u Zrenjanin, dok će učenici  koji  sa  područja  grada  Zrenjanina  putuju  u  srednje škole  čije  je  sedište  van  područja  grada  Zrenjanina,  plaćati  polovinu  od  punog iznosa cene mesečne karte. Po rečima načelnice Odeljenja društvenih delatnosti Gradske uprave Olivere Lisice, besplatne mesečne  karte obezbeđuju se učenicima čije  su porodice korisnici materijalnog  obezbeđenja  preko  Centra  za  socijalni  rad,  kao  i  učenicima  za  koje Centar  za  socijalni  rad,  na  osnovu  evidencije  da  mišljenje  da  im  je  potrebno obezbediti besplatnu mesečnu kartu.
 
Dopunom Dnevnog reda, Gradsko veće je iz budžetskih sredstava odobrilo 100.000 dinara rumunskom društvu "Bega" za potrebe organizacije festivala rumunskih romansi i evergrin šlagera, dok je Kulturno-umetničkom društvu "Petefi" iz Mužlje odobreno 200.000 dinara za renoviranje prostorija za potrebe održavanja 38. Durindo festivala.
 
Takođe dopunom Dnevnog reda, došlo je do izmene u Programu raspodele sredstava od davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta, na osnovu koje je za potrebe opremanja poljočuvarske službe preusmereno 3,6 miliona dinara.