Prijem za četvorostruke šampione države

Stonoteniseri zrenjaninskog "Banata", četvorostruki šampioni Srbije u ekipnoj konkurenciji, juče su bili gosti Gradske kuće. Čestitke igračima, treneru i predsedniku trofejnog kluba uputili su gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak, članica Gradskog veća Zlatana Ankić i generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina Simo Salapura. Ovaj izuzetan rezultat još je značajniji ako se zna da je u protekloj sezoni postignut bez poraza, što nije zabeleženo u analima srpskog stonog tenisa.
 
 
Šampionski pehar su u Gradsku kuću doneli kapiten Uroš Gordić, Ilija Majstorović, Valentin Nađ Nemedi, trener Vladimir Marić i agilni predsednik kluba Dmitar Majstorović.
- Tek postajemo svesni ovog uspeha – kaže Dmitar Majstorović i najavljuje dalje aktivnosti kluba.
- Momci su došli sa turnira u Zagrebu, gde su nastupali za državnu reprezentaciju i spremaju se za Balkanijadu, koja će biti održana u Tirani. Nakon toga sledi mala pauza i od 1. avgusta kreću pripreme za nastupe u Ligi šampiona. Mislim da već sada mogu obećati i petu titulu, jer ćemo biti još jači u odnosu na proteklu sezonu. Otišao je Boris Mihajlović, ali je klubu pristupio Vladimir Radonjić iz Požarevca, jedan od najboljih igrača u super-ligi, optimista je Majstorović.
 
   
 
Kapiten Uroš Gordić ne izdvaja ovu titulu od prethodnih i ocenjuje da je svaka značajna na svoj način.
- U toku cele sezone bili smo najbolja ekipa u državi i u finalu smo još jednom dokazali kvalitet. Iako smo gubili tokom pojedinačnih mečeva, presudio je naš karakter i zasluženo smo osvojili titulu. Nastavljamo s treninzima i već od leta spremamo se za novu sezonu – kaže Gordić. 
Članica Gradskog veća za resor sporta, Zlatana Ankić, ocenjuje sjajnim uspeh zrenjaninskih stonotenisera, koji su svrstani u prvu kategoriju sporta u gradu, odnosno među strateški najznačajnije sportske kolektive.
 
   

- Oni su to opravdali i kolektiv su koji, osim kvalitetnih igrača, imaju i odličnog trenera i predsednika kluba i daju primer drugim klubovima u gradu Zrenjaninu. Mi ćemo, kao Gradska uprava, nastaviti da ih podržavamo. Želimo upravo da se na takmičenjima bore Zrenjaninci i zrenjaninska omladina i da postižu uspehe. Znamo da je svaki put teže braniti nego osvojiti titulu, kao i da je svaki uspeh u ovom sportu postignut van Srbije još veći i s tom porukom ih ispraćamo na mečeve protiv najboljih evropskih ekipa, za koje često nastupaju stonoteniseri iz azijskih zemalja – istakla je Ankićeva.    
 
Podsetimo, bez ijednog poraza tokom sezone i plej-of-a, STK "Banat" je osvojio četvrtu uzastopnu titulu ekipnog šampiona Srbije, nakon pobede u  dva finalna meča protiv ekipe "Požarevca" (4:0 i 4:3). Prethodno, u polufinalu, zrenjaninski majstori celuloidne loptice savladali su beogradsku "Crvenu Zvezdu", takođe ubedljivo u dva susreta -  4:0 i 4:1.