Prijem za humanitarnog radnika Ranka Baloga

Povodom desetogodišnjice humanitarnog rada Ranka Baloga iz nemačkog grada Grime organizovan je danas prijem u kabinetu zamenika predsednika Skupštine grada Zrenjanina Ljubomira Stanisavljeva.
Tom prilikom, Stanisavljev je Balogu, u znak zahvalnosti, uručio zahvalnicu Grada Zrenjanina za humanost.
 
 
- Danas nam je u gostima izuzetan i nesvakidašnji humanitarni radnik koji je, i pored toga koliko je učinio za naš grad, izuzetno skroman. Želim da javnost upoznam s njegovim radom, on je sa nama već deset godina i nesebično i bezrezervno pomaže. I sada je ovde, i sada pomaže stanovnicima poplavom ugroženih područja – rekao je Stanisavljev.  
 
On je napomenuo da je Ranko Balog juče obezbedio donaciju Crvenom krstu u Zrenjaninu vrednu 5.000 evra. Kupljena su dezinfekciona sredstva, pelene za bebe, sredstva za higijenu i drugo.
 
 
Stanisavljev je ukazao da je Balog prvi put učestvovao u humanitarnoj akciji 2004. godine za pomoć za Jašu Tomić, koji je tada poplavljen. Te godine je, na njegovu inicijativu, započeta saradnja između gradova Grime i Zrenjanina. U nekoliko navrata Balog je prikupljao i humanitarnu pomoć za Specijalnu bolnicu "Rusanda“ u Melencima i na taj način je obezbeđeno više od 250 kreveta i dušeka, dva rendgen-aparata, jedan ultrazvučni aparat i prateća oprema.
- U narednom periodu dve škole sa teritorije našeg grada biće opremljene klupama i stolicama i nadam se da će naša saradnja trajati još dugo. Zaista moram još jednom da izrazim zahvalnost Balogu, jer, on i ne živi u našoj zemlji,  a u ovakvim situacijama nesebično pomaže – dodao je zamenik predsednika Skupštine.
 
 
 
Ranko Balog je rođeni Novosađanin i već decenijama živi u Grimi, a upitan da kaže šta ga je opredelilo da u toj meri pomaže Zrenjanin i okolinu odgovorio je - "buduća supruga".
- I naš grad je 2002. godine bio pogođen nezapamćenom poplavom i to jeste jedan od razloga za ovu vrstu solidarnosti. Za poplavu u Jaši Tomić sam čuo prilikom gostovanja zrenjaninskog Duvačkog orkestra u Nemačkoj. Prodavao sam palačinke u Grimi kako bi prikupio novčanu pomoć za ugrožene ljude. Tako je sve krenulo – rekao je on.