ZREPOK za poplavljene

Članovi udruženja Zrenjaninski poslovni krug - ZREPOK pridružili su se akciji prikupljanja materijalne pomoći za oporavak opština i gradova pogođenih poplavama.
 
Vlasnici trgovinske kuće "Gomeks" Goran Kovačević i kompanije "Jovanović d.o.o.” Budimir Jovanović uplatili su na žiro račun Vlade Srbije po milion dinara. Vlasnik preduzeća "Valor" Steva Kočalka uplatio je 500.000 dinara, a vlasnik "Impela" Dragan Vidaković  250.000 dinara. Privrednik Dragoljub Bjeloglav je, u okviru svoje kompanije "Persu marketi", pokrenuo akciju da se u periodu od 20. maja do 20. juna od svakog računa odvoji po jedan dinar za pomoć najugroženijima u poplavama. Bjeloglav očekuje da će uz pomoć potrošača, na ovaj način, biti prikupljeno više od milion dinara. Takođe, on je zajedno sa članovima klastera "Domaći trgovački lanac – DTL" najugroženijima obezbedio flaširanu vodu, kao i konzerviranu hranu, u vrednosti od oko 1,5 miliona dinara.
 
 
Još jedan član "Zrepoka", vlasnik Zemljoradničke zadruge "Mrkšićevi salaši" iz Srpskog Itebeja Vojislav Mrkšić, donirao je mesne prerađevine u najtežim danima katastrofe, u vrednosti od 840.000 dinara. "Mrkšićevi salaši" će obezbediti i pomoć u stočnoj hrani. Naposletku, generalni direktor "Mlekoprodukta" Živanko Radovančev poslao je kamion sira vojsci, neposredno nakon što su se pripadnici VS angažovali da pomognu stradalima od poplava.
 
Zrenjaninski poslovni krug neće stati na ovim donacijama već će u skladu sa svojim mogućnostima pomagati i dalje, kako bi se ubrzao oporavak i sanacija posledica poplave, saopštilo je ovo poslovno udruženje.