Diplome i lopte učesnicima akcije druženja na bazenu iz seoskih sredina

Članica Gradskog veća grada Zrenjanina zadužena za sport, Zlatana Ankić i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Simo Salapura, danas su posetili dečje vrtiće u Tarašu i Elemiru i tom prilikom uručili "Učesničke diplome" mališanima koji su učestvovali u petodnevnom druženju i kupanju na gradskom bazenu i upoznavanju s ovim sportskim objektom. Istim vrtićima uručeni su i kompleti lopti, a akcija će biti nastavljena naredne nedelje, obilaskom preostalih predškolaca u naseljenim mestima Grada Zrenjanina, u kojima je realizovan program petodnevnog boravka dece na gradskom bazenu. 
 
 
Prethodnih godina slična aktivnost realizovana je s decom iz gradskih vrtića, a po prvi put ove školske godine u nju su uključeni vrtići u seoskim sredinama. Osim u tri naseljena mesta, svi ostali prihvatili su poziv za učešće, pa je tako na zrenjaninskom zimskom bazenu boravilo oko 400 dece predškolskog uzrasta.  
 
Četvoro dece u zabavištu OŠ "Svetozar Marković Toza" u Tarašu i 44 u dve predškolske grupe u Elemiru, kao i njihove vaspitačice, takođe su prihvatili poziv za petodnevnu posetu bazenu s oduševljenjem i puni su lepih utisaka, a posebno što je deci omogućeno da potpuno besplatno od svojih vrtića stignu do bazena, tokom boravka na njemu budu pod stručnim okom trenera i plivača iz zrenjaninskih klubova, steknu osnove plivačkog sporta, a mnogima od njih to je bio i prvi susret s ovim sportskim objektom.  
 
   
 
Generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Simo Salapura najavljuje da će ista aktivnost biti sprovedena i naredne školske godine, a u planu su i neke nove, namenjene, pre svega, deci preškolskog i nižeg školskog uzrasta u naseljenim mestima.
- U skladu s programskim aktivnostima, mi smo prepoznali da seoska područja treba da budu akcenat delovanja i Sportskog saveza i lokalne samouprave i u skladu s tim organizovana je akcija petodnevnog druženja na gradskom bazenu. Ono što ćemo sigurmo pokušati u narednom periodu jeste da aktivnosti koje se tiču sporta malo više preusmerimo ka seoskim sredinama i time mlade, buduće sportiste, pokušamo da što više uključimo u svet sporta, vežbanja, rekreacije – rekao je Salapura i dodao da će, s obzirom na pozitivan odjek na koji je akcija naišla, ona sigurno biti nastavljena i sledeće godine. 
 
   
 
Vaspitačica u predškolskoj grupi OŠ "Svetozar Marković Toza" u Elemiru, Desanka Ružojčić, kaže da su se poseti bazenu obradovala i deca i njihovi roditelji, koji su dali pristanak za tako nešto, da je sve bilo dobro organizovano i da bi dobro bilo da se akcija nastavi.
- Iako je bio izuzetno kratak rok da decu i roditelje pripremimo za odlaske na bazen, naišli smo na veliko interesovanje, a posebno je roditeljima pogodovalo što je sve bilo potpuno besplatno. Bilo je na bazenu i zanimljivih situacija i deca su puna utisaka – kaže vaspitačica.  
 
Partneri na ovom projektu bili su Sportski savez grada Zrenjanina i javna ustanova "Sportski objekti Zrenjanin", kao i Savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje grada Zrenjanina, plivački klubovi "Proleter" i "Viktorija", vaterpolo klub "Proleter" i klub podvodnog sporta "Skuba-X".