Večeras počinje četvrti ''Korzo fest''

"Korzo fest",  četvrta po redu manifestacija kulturnog stvaralaštva, počinje večeras u glavnoj zrenjaninskoj ulici, Kralja Aleksandra I Karađorđevića i trajaće sve do 4. jula, saopštavaju organizatori. Program je ove godine fokusiran pretežno na učešće zrenjaninskih umetnika i stvaralaca i tokom dvadeset festivalskih večeri publici će se predstaviti više od 40 izvođača.   
 
U programu učestvuje 17 muzičkih grupa koje će imati ukupno 40 koncerata, nastupiće folklorna uduženja iz 5 KUD-ova, kreativni centar "Maštalište" organizuje 4 radionice za decu, CEKOM organizuje 4 radionice za mlade, 4 večeri plesnih klubova organizuje "Falkon", a u okviru sportskog programa realizovaće se 4 šahovska turnira, kao i "Persu olimpijada", u saradnji sa Sportskim savezom Grada Zrenjanina. Svake večeri su likovne radionice akademiste Viorela Flore. Za najmlađe su pripremljeni propratni sadržaji i angažovani su dečiji animatori. 
 
- Osim gostovanja Maje Volk, svi ostali učesnici "Korzo festa" su iz Zrenjanina, što je ono čemu kao organizatori i težimo – da to bude manifestacija na kojoj će se prikazati zrenjaninsko stvaralaštvo, u nekom od svojih boljih lica – objašnjava Marjan Rončević, menadžer Poslovnog udruženja "Zona unapređenog poslovanja – BID", organizatora "Korzo festa". – Biće tu plesova, muzičara, likovnih stvaralaca, animatora, foklora, sportskog programa, svega onog što smo uspeli da izorganizujemo,  sredstvima u iznosu od oko 800.000 dinara. Ako to podelimo na dvadeset večeri, na broj izvođača svake večeri i nekoj tehničkoj podršci koju im moramo obezbediti, radi se o nekim minimalnim sredstvima, ali moram da istaknem da 90% tih sredstava obezbeđuje lokalna samouprava – dodaje Rončević.   
 
 
Programi "Korzo festa" će se odvijati svakog radnog dana, na tri lokacije uporedo – platou ispred "Vodotornja", platou ispred nekadašnje robne kuće "Beograd" i ispred kompanije "Dunav osiguranje". Trajanje programa je od 19 – 22 časa. 
 
Detaljan raspored svih programa donosimo u prilogu, a organizatori zadržavaju pravo izmena, u zavisnosti od vremenskih uslova. 
 
Ono što je novina ove godine, jeste da će program "Korzo festa" biti nastavljen i nakon zvaničnog dela, jer će nedeljom, u večernjim časovima, u glavnoj ulici nastupati neki od zrenjaninskih muzičara.