Prijem za učesnike kampa nemačkog jezika

 

Zamenik predsednika Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev primio je danas, zajedno sa članovima Gradskog veća – Dušanom Radišićem i Jožefom Stojko, učesnike letnjeg kampa nemačkog jezika, koji se i ove godine održava u osnovnoj školi “Servo Mihalj u Mužlji”.
Ovaj kamp održava se već četvrtu godinu za redom i organizovan je pod pokroviteljstvom ambasade Nemačke.Stanisavljev je pozdravljajući goste istakao da su ovakva druženja od velikog značaja za mlade ljude jer će, pored usavršavanja jezika upoznati vršnjake iz drugih sredina, ali i njihovu kulturu i običaje.



-  Izuzetno mi je drago kada smo u prilici da ugostimo mlade ljude, posebno one koji su voljni da stiču nova znanja i usavršavaju se, kao što je to slučaj danas – rekao je Stanisavljev koji je goste upoznao sa istorijom našeg grada, kulturom, dobrim međunacionalnim odnosima i aktuelnom situacijom u gradu.
On je gostima poželeo prijatan i uspešan boravak u Zrenjaninu i izrazio očekivanje da će ovi mladi ljudi poneti sa sobom pregršt lepih uspomena iz našeg grada.Direktor Osnove škole "Servo Mihalj“ Halai Zoltan je naglasio da u ovogodišnjem kampu učestvuje dvadeset i osmoro učenika iz banatskih i škola iz Nemačke.je istakavši važnost kampa rekao da se u toj školi decenijama unazad uči nemački jezik.


   



-Pre tri decenije počeli smo sa učenjem engleskog jezika i nemačkog jezika. Mišljenja smo da je nemački jezik izuzetno bitan i značajan faktor, ne samo ovde, već i široj Evropi. Ono na šta ukazujemo učesnicima jeste da što više jezika znaju, to više vrede – rekao je Halai.