''Lavovski poduhvat'': Zrenjaninci najmasovnije glasali i izabrali vozilo za prevoz na dijalizu

Više od 39 hiljada glasova iz Zrenjanina upućeno je tokom akcije "Lavovski poduhvat", koju su, od 1. septembra do 1. oktobra organizovali kompanija "Carlsberg Srbija" i predstavnici gradova Novi Sad, Zrenjanin i Bačka Palanka, u okviru pomenutog projekta "Lavovski poduhvat". Glavni cilj projekta je da pomogne tri lokalne zajednice Vojvodine davanjem donacije za realizaciju projekata koji su građanima od visokog značaja. U okviru projekta će kompanija realizovati po jednu vrednu donaciju za svaki od tri grada.
 
Zrenjaninci su se najmasovnije odazvali pozivima za učešće u akciji i svojim glasovima izabrali da se gradu, odnosno Domu zdravlja "Dr Boško Vrebalov", kupi putničko kombi vozilo za prevoz građana na hemodijalizu. Za ovaj predlog stiglo je 23.083 glasa putem web stranice i 11 glasova putem SMS. 
 
Za drugi predlog, uređenje platoa ispred mesne zajednice u naselju "Bagljaš", glasalo je, putem web-a, 14.218 Zrenjaninaca  i još 30 putem SMS, dok je treći predlog - proširenje i uređenje plaže kupališta "Peskara" – ukupno dobio 1856 glasova. 
 
 
U obrazloženju predloga koji je dobio najviše glasova navedeno je da više od 125.000 stanovnika Grada Zrenjanina zdravstvenu zaštitu ostvaruje u Domu zdravlja "Dr Boško Vrebalov" i Opštoj bolnici "Đorđe Joanović", u kojoj se godišnje obavi više od 15.000 dijaliza. Mnogi od naših sugrađana putuju iz udaljenih mesta nekoliko puta nedeljno na dijalizu, a nemaju sopstveno vozilo. Da bi im dolazak na terapiju bio jednostavniji i lakši, potrebna je kupovina putničkog kombi vozila koja bi im omogućila prevoz do bolnice. 
 
Novosađani su odlučili da sredstvima kompanije "Carlsberg Srbija" urede prihvatilište za životinje, dok su u Bačkoj Palanci izglasali opremanje oftamološke ambulante pri gradskom Domu zdravlja. Učešće u akciji uzelo je ukupno 20.765 Novosađana i 11.093 Bačkopalančana. Zrenjaninci su, sa ukupnih 39.198 glasova, najmasovnije promovisali akciju "Lavovski poduhvat", a dobijena donacija biće uručena uskoro, nakon preciznijih dogovora s predstavnicima "Carlsberga Srbija".