Lovci na vetar ''lovili'' na Vojnom stadionu

Kao deo brojnih sadržaja u okviru "Dečje nedelje" u Zrenjaninu, danas je na Vojnom stadionu u "Maloj Americi" održana manifestacija "Lovci na vetar". U organizaciji Predškolske ustanove Zrenjanin i uz podršku Grada Zrenjanina i Sportskog saveza grada Zrenjanina, mališani iz tri zrenjaninska vrtića – "Crvenkapa", "Vila" i "Maslačak" i učenici III-2 odeljenja osnovne škole "Đura Jakšić" zabavljali su se puštajući zmajeve koje su kreirali sami ili uz pomoć roditelja i nastavnika. 
 
 
Akcija je i zamišljena uz zajedničko učešće dece, vaspitača, nastavnika i roditelja, a svoje kreacije zmajeva deca su prvo pokazala u defileu, da bi potom svi zajedno pokušali da "uhvate vetar". Iako ga je danas bilo u Zrenjaninu, vetar je, ipak, bio promenljiv, pa se većina zmajeva tek na trenutke odvajala od travnatog terena Vojnog stadiona. Ipak, dobro raspoloženje i šarenilo na kraju su prevladali, pa su mališani zadovoljni otišli sa stadiona. 
 
Ispred organizatora, učesnike manifestacije pozdravila je zamenica direktora Predškolske ustanove Zrenjanin Tanja Lojović, a ispred Grada Zrenjanina i Sportskog saveza grada, prisusvovali su članica Gradskog veća Zlatana Ankić i generalni sekretar Simo Salapura. 
- Ovo je zajednička akcija koja je okupila roditelje, decu, vaspitače, sve što želimo da predstavimo kao najvažnije vrednosti društva. Prvi put se ove godine Grad Zrenjanin ozbiljnije angažovao u organizaciji "Dečje nedelje", ima više priredbi, ali želimo da ih naredne godine bude u još većem obimu, da u svemu imamo aktivnije učešće, a da akcije, poput današnje, budu još masovnije – rekla je Zlatana Ankić.   
 
   
 
Boravak na Vojnom stadionu bio je prilika i da se porazgovara o stanju sportskih objekata u gradu i planovima u narednom periodu za revitalizaciju. Zlatana Ankić kao prioritete navodi halu sportova "Medison" i sportski centar "Partizan" kod Autobuske stanice. 
- Sportski objekti su, generalno, u stanju koje na većini zahteva popravke i rekonstrukciju. Mi smo sačinili neku listu prioriteta, na čijem su vrhu hala "Medison" i sportski centar "Partizan", rekonstrukcija je neophodna i na letnjem Gradskom bazenu, a što se ovog terena tiče, on se nalazi na atraktivnoj lokaciji, blizu centra grada, ali nije među prioritetima. Značajnije je da svi sportski objekti budu u što većoj meri dostupni građanima i što više iskorišćeni – dodala je ona. 
 
   
 
Gabrijela Parigros, stručni saradnik za likovno vaspitanje u PU "Zrenjanin" i jedna od organizatorki priredbe, kaže da je prethodna nedelja protekla u pripremama za današnju priredbu, u kreiranju i izradi zmajeva. 
- Sličnu akciju organizovali smo pre nekoliko godina, ali na drugoj lokaciji, smatramo da je ova pogodnija za dolazak dece i roditelja i zato smo se odlučili da danas ovde organizujemo akciju pod nazivom "Lovci na vetar". Sutra će vrtić "Crvenkapa" biti "Olimpijsko dvorište", dok u četvrtak organizujemo centralnu proslavu "Dečje nedelje" na gradskom trgu, uz učešće više od hiljadu dece – najavljuje Gabrijela Parigros aktivnosti tokom narednih dana, u kojima se obeležava "Dečja nedelja".