Nastavak projekta "Dobre komšije"

Grad Zrenjanin potpisao je prošle godine ugovor o realizaciji projekta "Dobre komšije", a u sklopu  tog projekta u Multimedijalnoj sali Gradske kuće organizovano  je potpisivanje ugovora sa korisnicima Komeserijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i uručeni su sertifikati. 

 

 

Projekat je finansiran od strane Delegacije EU u Srbiji, koji Grad Zrenjanin realizuje u saradnji s partnerom, nemačkom nevladinom organizacijom ASB ("Arbeiter Samariter Bund"), uz stručnu pomoć  Komesarijata, a odabrani korisnici dobili su mašine i alate kako bi započeli sopstveni posao i ekonomski se osamostalili.

Takođe, organizovana je i besplatna edukacija .

 

  

 

Realizacija projekta trajaće do 26. avgusta ove godine, a u okviru projekta predviđena je i obuka zaposlenih u gradskoj administraciji o PRAG procedurama, kako bi se kroz implementaciju projekta ujedno i jačao kapacitet zaposlenih. 

Partnerska organizacija ASB sprovodi obuku kroz zajednički rad sa zaposlenima na pripremi tendera koji će se sprovesti u okviru projekta "Dobre komšije". Nakon prethodnog treninga u februaru, juče je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće održan i drugi trening. 

 

 

Osnovne aktivnosti projekta "Dobre komšije" su dodela 4 montažne kuće, organizacija edukacije za započinjanje posla za 16 polaznika od kojih će biti izabrano 8 lica koji će dobiti opremu u vrednosti od 1.500 EUR kako bi im se pomoglo da postanu ekonomski nezavisni.

Ukupna vrednost projekta je 89.098,80 EUR, od kojih EU daje 83%.