Održana 83. sednica Gradskog veća

U sali Gradskog veća održana je danas 83. sednica Gradskog veća grada Zrenjanina, kojom je predsedavao zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

Na samom početku u usvojeni su Predlog Odluke o izmenama Odluke o postavljanju i uklanjanju manjih montažnih i drugih objekata privremenog karaktera na površinama javne namene na teritoriji grada Zrenjanina, Predlog Zaključka o usvajanju Izveštaja o realizaciji Godišnjeg plana rada Predškolske ustanove Zrenjanin za radnu 2013./2014. godinu, kao i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Godišnji plan rada Predškolske ustanove Zrenjanin za radnu 2014./2015. godinu i na Izmene i dopune Godišnjeg plana rada Predškolske ustanove Zrenjanin za radnu 2014./2015. godinu  

Članovi Gradskog veća usvojili su zatim Predlog Zaključka o davanju saglasnosti MZ ''Zeleno polje'' Zrenjanin za izdavanje u zakup poslovnog prostora u ul. Baranjska br. 18 u Zrenjaninu, a u nastavku su usvojeni Predlozi Rešenja po žalbama na Rešenje Komisije za rešavanje stambenih potreba izbeglica kupovinom seoskih kuća sa okućnicom grada Zrenjanina, Komisije za dodelu pomoći izbeglicama za poboljšanje uslova stanovanja nabavkom građevinskog materijala na teritoriji grada Zrenjanina i Predlog Rešenja po žalbi na Zaključak i na Rešenje komunalnog inspektora Odeljenja komunalne policije, inspekcijsko – nadzornih poslova i vanrednih situacija Gradske uprave grada Zrenjanina.

Dnevni red je dopunjen tačkom koja se ticala promene članova Komisije za davanje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac istakao je da je današnja sednica imala za cilj da se određene odluke usklade sa zakonom, ali i da se reše određeni problemi koji su, naveo je, građani primetili, kako u naselju Zeleno polje, tako i u drugim.

- Ono što je veoma bitno jeste činjenica da smo danas ušli u proceduru izmene članova Komisije za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta sa jasnim ciljem da taj proces koji smo započeli, a koji smo veoma uspešno sproveli do danas i već ostvarili preko četrdeset miliona dinara, uspešno i nastavimo. Kao što je na sednici rečeno, mi smo taj posao u rekordnom roku uradili, a sada smo iz proceduralnih razloga izmenili članove kako se ne bi desilo da određeni članovi budu u sukobu interesa - rekao je Santovac. On je naveo da će već nakon ove sednice biti izrađen konkurs za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta, na osnovu čega se traži saglasnost nadležnosg ministarstva i da je realno očekivati da već u narednih nedelju dana oglas bude raspisan i objavljen kako bi poljoprivrednici mogli da konkurišu.