Održana 84. Sednica Gradskog veća

Na danas održanoj sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Čedomir Janjić, članovi veća su usvojili Predlog Odluke o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća ''Zrenjaninska objedinjena naplata'' Zrenjanin, a zatim je usvojen i Predloga Statuta tog javnog komunalnog preduzeća.

Izvestilac po ovoj tački David Dimkić je naveo da se donošenju nove Odluke o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća ''Zrenjaninska objedinjena naplata'' Zrenjanin, pristupilo se po uputstvu Agencije za privredne registre, jer je utvrđeno da Odluka o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća ''Zrenjaninska objedinjena naplata'' Zrenjanin, u delu koji se odnosi na skraćeno poslovno ime preduzeća, ne ispunjava zakonom utvrđene uslove neophodne za registraciju javnog preduzeća u Agenciji za privredne registre. 

 

Kako je naveo, budući da je postojala terminološka razlika između registracione prijave i Odluke o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća ''Zrenjaninska objedinjena naplata'' Zrenjanin, koja se odnosila na skraćeno poslovno ime preduzeća, Agencija za privredne registre rešenjem je odbila registracionu prijavu, i ostavila rok od 30 dana za otklanjanje nedostataka. Donošenjem ove odluke utvrđuje se da je skraćeno poslovno ime preduzeća JKP ''Zrenjaninska objedinjena naplata'' Zrenjanin, čime se otklanjaju nedostaci vezani za registraciju preduzeća u Agenciji za privredne registre. 


Dimkić je rekao i da je Predlog Statuta Javnog komunalnog preduzeća ''Zrenjaninska objedinjena naplata'' Zrenjanin na dnevnom redu jer, kako je rekao, Statut prati Odluku o osnivanju.

- Ništa se bitnije nije promenilo, to preduzeće osnovano je juna ove godine, ali je došlo do terminološke razlike - rekao je kasnije novinarima David Dimkić i ukazao da bi novo javno peduzeće trebalo da počne sa radom januara iduće godine.

Članovi Gradskog veća razmatrali su i Amandmane podnete na Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o uređenju grada Zrenjanina.