Pekara "Jefta" obezbedila 70 besplatnih užina za uspešne đake i sportiste

Pekara "Jefta" obezbedila je bonove za besplatnu užinu za 50 uspešnih učenika zrenjaninskih srednjih škola i 20 uspešnih sportosta. Tim povodom danas su u Multimedijalnoj sali potpisani ugovori sa direktorima škola i predstavnicima sportskih klubova.

Marija Martinov, direktor u preduzeću d.o.o “Mama’s food” - Pekara "Jefta" kazala je da ta firma već treću godinu obezbeđuje besplatne užine za decu koja postižu dobre rezultate u sportu i školi, ali su lošijeg materijalnog stanja i da je namera da to postane tradicija.

 

 

- Ove godine proširili smo akciju još na dvadeset đaka i sportista koji u našim objektima mogu kupiti sve proizvode iz našeg asortimana. Ova akcija košta oko milion dinara, a cilj je da se i drugi privrednici odazovu našem pozivu i da isto tako omoguće deci besplatne obroke i pokažu im da se njihov trud i rad vrednuje i da taj rad neko ipak prepoznaje - kazala je ona.

Događaju je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Saša Santovac koji je istakao zadovoljstvo što je upravo ovih dana, kada se obeležava “Dečja nedelja”, pekara "Jefta” pokazala kao društveno odgovorna i spremna da nagradi desu besplatnim užinama. 

 

  

 

- Vrednost ove donacije je oko milion dinara, što nije mali novac. Napomenuo bih da kada bi svako od nas izdvojio malo, i dao svoje učešće u humanitarnom delu, možemo uraditi puno. Ovo je prilika da se u ime Grada Zrenjanin zahvalim Pekari “Jefta” i pozovem i ostale koji su zainteresovani i imaju mogućnosti da pomognu kako talentovanu decu, tako i decu iz socijalno ugroženih porodica - rekao je Santovac.     

Načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Olivera Lisica navela je da su učenici odabrani u saradnji sa njihovim odeljenskim starešinama, a sportisti u saradnji sa sportskim klubovima.

Ispred aktiva direktora zrenjaninskih srednjih škola zahvalila se direktorka Poljoprivredne škole u Zrenjaninu.

 

 

Generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Simo Salapura rekao je da su ovoga puta nagrađeni perpsektivni sportisti kojima će donacija mnogo značiti.  

Članica Gradskog veća Zlatana Ankić kazala je da Grad Zrenjanin podržava sve aktivnosti koje se odnose na podršku porodici i deci. 

Ugovore su danas potpisali direktori svih zrenajninskih srednjih škola, osim škole OSŠ "9. maj" jer đaci ove škole svakako imaju regresiranu užinu od strane Grada Zrenjanina. Donaciju Pekare “Jefta” iskoristiće i sportisti iz VK “Zreneks”, ŽFK “Radnički”, džudo klub “Proleter”, RK “Proleter”,  tekvonso klub “Zrenajnin”, karate klub “Zrenajnin”, kuglaški klub “Banat”. Karate klub “Zadrugar” Lazarevo, mačevalački klub, kao i omladinski rukometni klub “Proleter”.