Javnim radovima do novog zapošljavanja

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je danas ugovore sa poslodavacima iz našeg grada o sprovođenju javnih radova na teritoriji grada Zrenjanina. 

Kako je rekao, ugovori su potpisani sa pet poslodavaca i biće sprodvedeno šest javnih radova, a na osnovu danas potpisanih ugovora 23 nezaposlena lica biće angažovana na period od pet meseci.

 

 

- Značajno je zaposliti jednog čoveka, a zadovoljstvo je što ćemo na ovaj način zaposliti njih dvadeset i troje. Prošle godine smo takođe radili slične projekte, ali je manji broj ljudi zaposlen. Za sledeću godinu spremamo novu šansu i za stručnu praksu, i za prvu šansu, jer, hoćemo mlade ljude da sklonimo sa evidencije Službe za zapošljavanje i zaposlimo ih u realan sektor, a samim tim pokušavamo da pomognemo i našim poslodavcima - rekao je gradonačelnik Janjić. 

Za javne radove obezbeđeno je pet miliona dinara, od čega je Grad Zrenajnin obezbedio milion, a Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova četiri miliona.

Poslodavci sa kojima su ugovori sklopljeni su: d.o.o. “Staklo”, Udruženje za srpsko - nemačko prijateljstvo i negovanje nemačkih spomen obeležja, DVD “Klek”, Udruženje sportskih ribolavaca Lazarevo, Udruženje lokalni edukativni ekološki izazov.